To je to što me zanima!

Brodić u Brugge: 'Istina je, još se klubovi moraju dogovoriti'

Brodić ugovor s Dinamom ima do siječnja 2015., pa će belgijski klub morati platiti odštetu, koja neće biti visoka. Tako će Maksimir napustiti još jedan mladi biser...
Vidi originalni članak

Nedjeljna utakmica juniora Dinama i Dugopolja bit će posljednja za Frana Brodića u dresu “modrih”. Nakon susreta odlazi u novi klub, belgijski Club Brugge.

Brodić ugovor s Dinamom ima do siječnja 2015., pa će belgijski klub morati platiti odštetu, koja neće biti visoka. Tako će Maksimir napustiti još jedan mladi biser a da Dinamo pritom neće napuniti džepove.

Nakon što je, nezadovoljan odnosom kluba prema njegovu sinu Robertu, Branko Murić najavio da njegov sin sigurno odlazi iz Dinama, slično razmišlja i Franov otac Mladen. I on je dugo nezadovoljan odnosom, te je poručio da će njegov sin otići iz Maksimira čim napuni 18 godina. No Brugge je prepoznao talent i ne želi čekati ni dana, a kamoli cijelu godinu.

- Istina je, postoji opcija Brugge. Klubovi se moraju dogovoriti - potvrdio je Mladen Brodić.

Njegov je Fran kao 14-godišnjak oduševio u dresu Zagreba na Nike Premier Cupu u Budimpešti, gdje je u konkurenciji najboljih mladića svijeta bio prvi strijelac te najbolji igrač. Već tad je počeo lov na talentiranog Brodića, no Dinamo je bio najbrži i s nepunih 15 godina Fran je već bio u Maksimiru. Za prvu momčad debitirao je u travnju 2013. protiv Intera te je sa 16 godina, tri mjeseca i sedam dana postao najmlađi debitant u povijesti kluba. To mu je bilo jedinih pet minuta u toj sezoni. U netom završenoj sezoni odigrao je samo protiv Istre 90 minuta te je triput ušao s klupe sakupivši još 50 minuta. Premalo za Brodićeve ambicije. Zbog toga odlazi u Brugge.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • theMario10 24.05.2014.

    Brodić je ostao isti kao prije par godina. Brzinski limitiran igrač, s lošim driblingom, ali odličnom završnicom. Postat će robustan i sigurno će dobro zabijati kad proigra negdje, ali ne vidim načina kako bi se izborio u momčadi Dinama za standardnu špicu. Ostaje samo nejasno zašto nije otišao na kaljenje u neku srednjoeuropsku momčad. Dinamo bi pod hitno talente trebao slati u prosječne klubove u Europi gdje bi mogli i napredovati i biti standardni.

  • maarko007 24.05.2014.

    klinci i njihovi roditelji su si umislili malo previse,nije dinamo taj koji tjera mlade igrace, ne moze klub kao dinamo zaustavit nekog igraca da oce u neku jacu bolju ligu gdje ce biti vise placen,dinamo ima svoje financijsko ogranicenje i to je to, ovo sto klinci odlaze je sve zbog roditelja koji zele gurnuti dupe u fotelju tako da ih sin skrbi svojom dobrom placom,al sve se bojim kako ce to zavrsiti...

  • strmi007 24.05.2014.

    i sad će propasti

Komentiraj...
Vidi sve komentare