To je to što me zanima!

Brojke kažu: Hajduk i Inter su promjenom trenera - promašili

Burić je potjeran dok je Hajduk bio drugi, s osam bodova manje od Dinama, jednim više od Rijeke i sedam više od Lokomotive. Danas Hajduk za Dinamom zaostaje 20, za Rijekom dva boda, a i lokosi su ga preskočili
Vidi originalni članak

OK, ima nešto i u rasporedu utakmica, a neki su, poput Valdasa Dambrauskasa, prekratko ovdje da bi bilo relevantno.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali trenutačno bodovno stanje u HNL-u otkriva da je pet od sedam klubova koji su ove sezone mijenjali trenera napravilo dobar posao.

Da, brojke su neumoljive. Pogotovo u Hajduku. Igor Tudor vratio se na Poljud, iskusniji za nekoliko godina vođenja top klubova u vrhunskim ligama. Počeo je slagati po svome, promijenio sustav, maknuo neke igrače koji su kod prethodnika bili važni, čak i ključni, ili su pak dovedeni za pristojne odštete (Nejašmić, Simić, Čolina, Dolček, Eduok...), ali rezultata još nema.

Damir Burić potjeran je dok je Hajduk bio drugi na tablici, s osam bodova manje od Dinama, jednim više od Rijeke i sedam više od Lokomotive. Danas, sedam kola kasnije, Hajduk za Dinamom zaostaje okruglih 20 bodova, za Rijekom dva boda, a Lokomotiva ga danas može preskočiti ako pobijedi Goricu.

Tudorov je učinak 1,67 bodova po utakmici, a Burićev je ove sezone bio 1,81. Hajduk je u tri uzastopna derbija (Osijek, Dinamo, Rijeka) osvojio bod i nije zabio ni gol. Sad slijede utakmice u kojima Tudor mora vratiti već sad poljuljano povjerenje navijača (Inter, Istra, Varaždin), pa gostuje kod Lokomotive u možda i ključnoj bitki za europska mjesta, a onda u zadnja četiri kola opet tri derbija za redom. Nakon kojih će se znati je li ostvaren cilj i plasman u kvalifikacije Lige prvaka. Ili će druga Tudorova era biti - nesupjeh.

Drugi klub koji je zasad promašio s promjenom trenera je Inter. Samir Toplak smijenjen je kad je Inter bio osmi, minimalno ispred Istre i Varaždina. Sad je Zaprešićane Varaždin stigao, a Istra prestigla.

Toplak je ove sezone osvojio 0,86 bodova po utakmici, Željko Petrković ih ima 0,62.

Ostalih je pet promjena donijelo pozitivne pomake. Litavac Dambrauskas vodio je Goricu samo tri utakmice pa njegovih prosječno 1.33 boda po susretu još nisu pravi pokazatelj (Jakirović je ove sezone osvojio 1,48 po susretu), minimalan je pomak zabilježila Rijeka, jer Igor Bišćan je otišao s 1,83 boda po utakmici, Simon Rožman je trenutačno na 1,84.

Tomislav Stipić s 1,19 bodova po utakmici nadmašio je prethodnika u Slavenu Belupu Sertića (1,08), a Varaždin je pogriješio s prvom promjenom pa pogodio s drugom: Borimir Perković osvojio je bod po utakmici, Luka Bonačić svega 0,45 bodova, a Toplak je sad na 1,25 po utakmici.

Osijekov je pomak najveći, jer Dino Skender ove sezone osvojio 1,27 bodova po susretu, a Ivica Kulešević je na 1,63. Dinamo, Lokomotiva i Istra nisu mijenjali trenera.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • kaj te briga 11.03.2020.

    A vi o hajduku pisete kao da je to klub....Bio nekad spominjalo se🤭🤭

  • FASTT 11.03.2020.

    Ne kuzim struku ,doveli ste Tudora,Stanica i Kepciju il kako se vec zove i nsjavljujete pozit.promj.pa vi onda imate čelična muda s ovim kadrom govorut da ce sve bit u redu i da cemo bit 2. Ovaj kadar je realno sa najb.trenerom Kloppom ili Pepom za 4ili 5 mjesto.Koga vi pravite ludim.Tako mogu i ja doc i ucit se na početnicima.U zadnjih 15 godina mozda 4,5 igrača bi mogli imat mjesta u onome Hajduku iz 94/95.Dovodite neznalice igrače koji ne mogu igrat nego 3 ligu mozda.Dajte vise ako nemozete kupit postena pojačanja prodajte klub nekom ko moze.Jer koja korist od njega ovakvog.Jos malo i Milan cemo prestic

  • Zagor te-nej 11.03.2020.

    Lokosi su ga preskočili..................

Komentiraj...
Vidi sve komentare