To je to što me zanima!

Brozović asistirao dva puta u pobjedi Intera, zabio Toma Bašić

Lazio je pobjedom nakratko odgodio proslavu titule u Napulju, a zasluge za to ima i hrvatski veznjak Toma Bašić
Vidi originalni članak

U susretu 33. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je u Rimu pobijedio Sassuolo sa 2-0 odgodivši Napolijevu proslavu prvaka, a drugi pogodak na utakmici postigao je hrvatski nogometaš Toma Bašić.

Lazio je pobjedom protiv Sassuola smanjio zaostatak za vodećim Napolijem na 15 bodova i barem privremeno odgodio Napolijevu proslavu prvaka. Međutim, Napolitancima u četvrtak treba samo bod na gostovanju kod Udinesea kako bi pet kola prije kraja prvenstva osigurali treći "scudetto" u povijesti kluba.

SERIE A Salernitana odgodila delirij u Napulju: Napoli remizirao i još nije uspio osigurati naslov...

Lazio je poveo u 14. minuti golom Felipea Andersona, a pobjedu rimskog kluba osigurao je Toma Bašić u drugoj minuti sudačke nadoknade. Domaćin je "ukrao" loptu na sredini terena, te jurnuo u kontru. Lopta je došla na lijevo krilo do Mattije Zaccagnija koji je vratio u sredinu do Bašića kojem nije bilo teško zabiti svoj prvijenac u Serie A u svom 50. nastupu. Bašić je ušao u igru u 73. minuti, dok je na suprotnoj strani u 88. minuti ušao Martin Erlić.

Brozović upisao dvije asistencije

Domaćin se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto preskočivši Juventus koji je u ranijem terminu pobijedio Lecce sa 2-1. Leandro Paredes je u 15. minuti doveo torinsku "Staru damu" u vodstvo, izjednačio je Assan Ceesay iz kaznenog udarca u 37. minuti, no samo tri minute kasnije Dušan Vlahović je doveo Juve u novu prednost. U nastavku susreta više nije bilo golova. Marin Pongračić nije nastupio za goste zbog ozljede.

MIRIŠE NA SCUDETTO... U Napulju se sprema spektakl! Cijeli grad je na nogama, titulu prvaka čekaju još od Maradone

Inter je na gostovanju deklasirao Veronu sa 6-0 uz dvije asistencije Marcela Brozovića.

Hrvatski veznjak je asistirao Hakanu Calhanoglu u 37. minuti za 2-0, te Lautaru Martinezu u 55. minuti za 4-0. Argentinski napadač je zabio i pogodak u sudačkoj nadoknadi, a strijelci su bili i Gaich (31-ag), te Edin Džeko (38, 61). Brozović je igrao do 78. minute.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Palmanova 07.05.2023.

    Lose je ovo izgledalo Ali to je real ost.jos najvazniji igraci ozljedjeni.zanimljivije je bilo na tribinama gdje su gosti pjevali forza lazio.a domaci imenovali lazio.napoli i inter a pred olimpicom izvjesili i transparent protiv milanista.jedino juve je ostao neokr nut.

Komentiraj...
Vidi sve komentare