To je to što me zanima!

Bruno Marić: Oprostite za svaku pogrešku, mi smo za poštenje

Drago mi je da su stavovi Komisije sudaca HNS-a identični onima hrvatskih prvoligaša i medija, te što sam im imao priliku objasniti zbog čega se u pojedinim situacijama greške dogode unatoč korištenju VAR tehnologije
Vidi originalni članak

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić održao je prezentaciju u Medulinu na zajedničkoj pripremi u sklopu nastavka natjecateljske sezone. 

- Prvi put u povijesti hrvatskog nogometa na zajedničkom druženju sa sucima i predstavnicima Komisije nogometnih sudaca pojavili su se predstavnici svih klubova SuperSport Hrvatske nogometne lige i hrvatskih medija. Analizirali smo događaje iz prvog dijela sezone s određenim vremenskim odmakom i, posljedično, s puno manje emocija i žara, što nam je omogućilo da u analizi budemo kvalitetniji i suspregnemo subjektivna navijačka promišljanja - istaknuo je Marić i dodao:

- Drago mi je da su stavovi Komisije nogometnih sudaca HNS-a identični onima hrvatskih prvoligaša i medija, drago mi je da sam im imao priliku objasniti zbog čega se u pojedinim situacijama greške dogode unatoč korištenju VAR tehnologije. Ne tražimo da netko opravdava naše pogreške, ali tražimo da imaju razumijevanje za to zašto su se one dogodile - rekao je. 

- Drago mi je što je ambijent bio prijateljski i partnerski, da nam vjeruju i mediji i klubovi i smatraju da su pristup suđenju i suđenje u Hrvatskoj pošteni -  naglasio je i dodao da idućih mjesec i pol ni on ni itko od njegovih kolega neće izlaziti u javnost na temu suđenja.

Suci će biti još bolji

- Očekujem i od ostalih aktera da ne komentiraju suđenje u javnom prostoru u sljedećih mjesec i pol, neka to prepuste analizi koju ćemo napraviti poslije tog razdoblja i u kojoj ćemo otvoreno analizirati pogreške, ali i isticati dobre stvari. Nitko sretniji od mene ako ni za mjesec i pol ne bude potrebe za mojim istupima u javnosti da bih objasnio pojedine događaje.

- Oprostite nam za svaku pogrešku, ali budite uvjereni da ni u jednoj nije bilo namjere. Nismo ni za koga, samo smo za poštenje. Uvjeren sam da će hrvatski suci u drugom dijelu sezone biti još bolji - zaključio je Marić.

Sastanku su nazočiili i dopredsjednik Komisije nogometnih sudaca Vlado Svilokos, njezin tajnik Igor Pristovnik te članovi Ante Vučemilović Šimunović, Ivica Modrić, Tomislav Petrović i Šime Vukić. Bili su ondje i povjerenik za određivanje sudaca Ivan Novak, povjerenik za određivanje kontrolora sudaca i član Izvršnog odbora HNS-a Ante Kulušić, nacionalni fitness instruktor s velikim međunarodnim iskustvom Draženko Kovačić, VAR instruktor Tomislav Šetka te suci Elitne skupine Duje Strukan i Fran Jović

Idi na 24sata

Komentari 46

  • 13.01.2023.

    Bruno da ne znamo na čijoj si platnoj listi,vjerovali bi ti,ovako čovjek koji po gradu nosi pištolj za pojasom i to po danu nema čistu savjest uvjeren sam u to.

  • Cole Younger 13.01.2023.

    Bruno Marić : Oprostite za svaku pogrešku kad nismo Hajduku dosudili bar jedan penal na utakmici , zato ćemo pojačati nadzor nad sucima koji to ne rade i ne dodjeljuju crvene kartone za protivnike . Posebno će biti kažnjivo dati Livaji žuti karton za njegovo laktarenje , grube prekršaje i stalne prigovore začinjene uvredama dijeliteljima pravde u crnom .

  • 01mario 13.01.2023.

    znaci cirkus ide dalje

Komentiraj...
Vidi sve komentare