To je to što me zanima!

Budimir s dva komada Osasuni donio Europu nakon 17 godina! Daliću sad nije ni na pretpozivu

Hrvatski napadač zabio je šest golova u zadnjih mjesec i pol, ali nije se našao ni među devetoricom na koje izbornik računa u ofenzivi za Nizozemsku
Vidi originalni članak

Ante Budimir (31) na fantastičan je način zaključio sezonu! Hrvatski napadač zabio je oba gola u pobjedi nad Gironom 2-1 kojom je Osasuni donio plasman u kvalifikacije Konferencijske lige, premijerni izlazak u Europu nakon 17 godina suše!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Budimir je zabio u razmaku od samo tri minute početkom drugog poluvremena (52. i 55. minuta) i tako donio momčadi iz Pamplone veliku prednost na domaćem terenu koju je do kraja i sačuvala i završila ispred Athletic Bilbaa, koji je u Madridu remizirao s Realom na oproštaju Benzeme i Asensija (1-1).

Oba gola pala su nakon prodora po drugoj strani. Za prvi mu je asistirao Kike Barja i zabio ga je nogom, a za drugi glavom Jon Monyacola.

Prvi gol Budimira možete pogledati OVDJE, a drugi OVDJE.

Ni među devetoricom napadača

Nakon Svjetskog prvenstva u Katru Ante Budimir ispao je iz kruga reprezentativaca, ali je u zadnjih mjesec i pol zabio šest golova za svoj klub i pomogao mu da osvoji sedmo mjesto u La Ligi, što je najviši plasman od sezone 2005/06. i četvrtog mjesta (sedmi su bili i 2011/12., ali nisu izborili Europu).

Izbornik Zlatko Dalić ne računa na Budimira za završnicu Lige nacija. On računa na Ivana Perišića, Andreja Kramarića, Brunu Petkovića, Marka Livaju, Petra Musu i Diona Drenu Belju, kojega silno žele u U-21 reprezentaciji za Euro.

Daliću su na zadnjem popisu, objavljenom 22. svibnja, pretpozive od napadača dobili Josip Brekalo, Mislav Oršić i Matija Frigan pa se Budimir nije našao ni među devetoricom u ofenzivi. Završni popis treba Uefi poslati do ponedjeljka u 23.59.

 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • MatijaKezele 05.06.2023.

    Ne odgovara daliću za stil igre i to je to. Ne može bit loš ako igra u klubu koji bi pomeo svakog u našoj ligi

  • BROKRO 05.06.2023.

    koliko puta mu treba dati jos sansu , jednostavno nije za sistem koji igra HR. Rep. moje misljenje ne nije niti za pred poziv tocka

  • zagorac2 05.06.2023.

    ali zato je u repki Letva

Komentiraj...
Vidi sve komentare