To je to što me zanima!

Buriću su prije derbija zviždali, ali on je pobjednik i treba mir

Naslijedio je momčad koju je Oreščanin slagao i pripremao, dobro mu ide, a valjda će nakon reprezentativne stanke dodatno upoznati i posložiti momčad koja će se, uz još pokoje pojačanje, moći boriti za kvalifikacije Lige prvaka
Vidi originalni članak

Desetkovani Hajduk većim se dijelom derbija nosio s europskim Dinamom i izborio vrijednu pobjedu 1-0.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sretni strijelac i junak bio je Basel Jradi, no tutulu igrača utakmice mirne su duše mogli ponijeti i sigurni Marin Ljubić, neprelazni Stefan Simić, pouzdani Darko Nejašmić, razigrani Hamza Barry, uporni Jairo...

Naravno, možda i najveće zasluge idu na račun samozatajnog trenera Damira Burića (55), koji je preuzeo grogiranu momčad nakon ispadanja od Gzire te joj vratio poljuljano samopouzdanje i digao je na vrh prvenstvene ljestvice.

Bez obzira na pokoji nezasluženi zvižduk na njegov račun uoči utakmice, a bilo ih je dovoljno da se čuju čak i u masi od 30.000 gledatelja, činjenica je da je Burić zadnji trener Hajduka koji je položio Dinamo na pleća na Poljudu (u ožujku 2016.) i zadnji koji je Hajduk digao na prvo mjesto ljestvice (u listopadu 2015.). I sada je sve to ponovio u svom drugom mandatu. Ne može biti slučajno.

Redali su se na klupi Hajduka između dva Burićeva mandata Pušnik, Carrillo, Kopić, Vulić i Oreščanin, ali nitko nije bio prvi na ljestvici ili slaviti u derbiju na Poljudu (Carrillo i Kopić slavili su na Maksimiru).

HAJDUK - DINAMO 1-0 Hajduk dobio Dinamo! Splićani su prvi nakon čak 1399 dana

Odakle onda zvižduci Buriću? Dio navijača Hajduka i dalje ga percipira kao ziheraša, trenera koji prije svega gleda kako obraniti gol, premda je u prvom mandatu taktiku morao prilagođavati siromašnom kadru. A dio ‘opijenih’ Oreščaninovim strogo kontroliranim nogometom groze se Burićeve okomitosti i preskakanja linija, iako je upravo takva igra pomogla Hajduku da ‘preskoči’ Dinamov presing, koji je opasno gušio zadnju liniju u početnih pola sata utakmice.

HAJDUK PO UZORU NA ZAGREPČANE Burić: Htjeli smo igrati baš kao Dinamo u prvom poluvremenu

Ukusi su različiti, kao i putovi do uspjeha, ali na koncu se ionako pamte samo pobjede. Nakon utakmice Nenad Bjelica je izrazio neslaganje s nekim procjenama odnosa snaga na travnjaku, pa je poentirao: “Povijest pišu pobjednici, pa neka tako bude i nakon ovog derbija”.

NENAD BJELICA 'Ma znali smo da nam Hajduk može prijetiti samo iz prekida'

I baš tako, Burić je pobjednik, u njegovoj ruci je pero, pred njim tinta, i sada mu treba osigurati malo mira i povjerenja da nastavi posao. Kao pobjednik u derbiju barem toliko je zaslužio.

BILI KUTAK Ovakvom Hajduku kvalifikacije za Ligu prvaka realan su cilj

Naslijedio je momčad koju mu je Oreščanin slagao i pripremao, uhvatio se u koštac s brojnim problemima i bez previše plakanja i traženja opravdanja zasukao rukave. Za sada mu dobro ide, doduše, nešto bolje kod kuće nego na gostovanjima, ali valjda će nakon reprezentativne stanke dodatno upoznati, posložiti i uigrati momčad koja će se, uz još pokoje pojačanje, moći uspješno nositi s konkurentima za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • kisni oblaci 2 02.09.2019.

    Jedna pobjeda a tolike cestitke, od bivsih igraca . Bice zanimljiva jesen , boksacki klub je prvi a treba se dobro pomuciti da ostane tamo, uz limitirane igrace. A sad naravno ide , u sljedecoj utakmici, poraz jer su se ispuhali

  • jure11 02.09.2019.

    koliko su zapravo napaceni kaze ova slika,slave jednu pobjedu protiv dinama ko da su ligu prvaka osvojili hahaha

  • 02.09.2019.

    ok Gabrlicu,bit ce te prvaci,igrat ce te Lp,i na kraju osvojit ce te ju...ali daj covjece pa napravi neku rubriku 24 sata Gabelica i njegovih zakljucaka,ili 24 sata Hajduka,igra se jedan Us open,igraju se top 5 prvenstva u nogometu,Sp kosarka,jedva i clanak o svemu tom,nema smisla onda rubriku nazivati 24 h sport,jer to nije to..treba se reci otvoreno sta je tema i kome se daje prednost,pa da ljudi koji ne zele zaobiđu ovaj portal,isto tako mozda ima i onih koji ce htjeti citati,neke mitove,biografiju svakog igraca Hajduka i sl.,budite fer pa ako ja ujutro uz kavu zelim procitati temu sport,da odem na drugi portal,ima ih

Komentiraj...
Vidi sve komentare