To je to što me zanima!

Button: Ja svjetski prvak? Ma, probudite me, sanjam!

Button je nakon utrke na stazi Interlagos pohitao ocu Johnu u zagrljaj. Nije mogao vjerovati. Slavio je s kolegom iz ekipe Rubensom Barrichellom
Vidi originalni članak

Felipe Massa, koji se oporavlja od ozljede, u ciljnoj je ravnini, u ulozi suca, mahao kockastom, crno-bijelom, zastavom, a Britanac Jenson Button (29) protutnjao u svojim Brawn-Mercedesom i krenuo u slavljenički krug. Čvrsto je stisnuo desnicu, mahnuo svojim mehaničarima i vodstvu momčadi koji su već započeli proslavu. I tek peto mjesto na utrci za Veliku nagradu Brazila na stazi Interlagos u Sao Paulu bilo mu je dovoljno da osigura naslov svjetskog prvaka Formule 1!
- Ovo je nevjerojatan osjećaj! Probudite me, sanjam, u nevjerici je govorio Button i pohitao u zagrljaj ocu Johnu koji je cijelu utrku napeto pratio iz bokseva:
- Ja svjetski prvak? Da, da! Svjetski sam prvak Formule 1 - derao se Button dok je slavio sa momčadskim kolegom, Brazilcem Rubensom Barrichellom.
No, sam početak utrke nije dao naslutiti da će utrku prije kraja prvenstva osigurati toliko željenu titulu. Krenuo je sa 14. mjesta, a na samom startu, već nakon nekoliko zavoja, sudarili su se Sutil i Trulli. Potom je Kovalainen u boksu povukao crijevo za gorivo koje je poprskalo Raikkonenov bolid. Ferrari je nakratko zahvatio plamen, no obojica su vozača nastavila utrku. Button je uspio izbjeći gužvu na stazi, vrebao je iz prikrajka i smanjivao zaostatak. Na kraju je uspio, postao je deseti Britanac svjetski prvak Formule 1.
- Prije 21 godinu prvi sam puta vozio krating, no nikada nisam očekivao da ću postati svjetski prvak Formume 1 - kroz suze je priznao Jenson Button.
 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • schumiii 19.10.2009.

    formula nije sport... pobjeđuje onaj koji ima bolji bolid, a ne neki talent ili umijeće

  • JOLLY5 19.10.2009.

    Baš me zanima kako neko ko cijele sezone nije pogledao ni jednu utrku može uopče bilo šta komentirat............

  • Puno Dajem Vladi 19.10.2009.

    ma i ova formula bez michaela mi vise nije napeta,dosadna je za poludit

Komentiraj...
Vidi sve komentare