To je to što me zanima!

'C. Pulišić je prosječan klinac iznimnog talenta. Je li Srbin?'

Zbog čega ga toliko klubova želi? Jer je brz i direktan kao što i treba očekivati od nogometaša kojem je prirodna pozicija krilo. Tehnički je vrlo potkovan, a krucijalan je u završnici i kada dođe do proigravanja
Vidi originalni članak

Sve više i više klubova interesira se za nesuđenog hrvatskog reprezentativca Christiana Pulišića (18), koji je odabrao igrati za nogometnu reprezentaciju SAD-a premda vuče korijene iz Hrvatske. Djed mu je iz Hrvatske, a iako i njegov otac navija za Vatrene mladić je odabrao igrati za SAD.

- U veoma intenzivnom treningu, simulaciji igre na manjem prostoru, odlično se snašao, ponašao se kako treba. Vidi se da je momak potencijal i prava kvaliteta - rekao je Jürgen Klopp još dok je bio trener Borussije Dortmund. 

Na kraju krajeva on ga je i doveo u redove 'žuto-crnih', a sada ga žarko želi u Liverpoolu. Slavni engleski klub već je potkovan hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom, koji u paru s Kameruncem Joelom Matipom čini jednu od najboljih obrana ovosezonskog Premiershipa. Pulišić bi evenutalno bio drugi - "brz, okretan, dribler, s dobrom završnicom".

"Je li Pulišić Nijemac? Njegovo prezime zvuči kao da bi mogao biti Srbin", piše Daily Mail, ali dalje objašnjava kako je rođeni Amerikanac i najmlađi nogometaš koji je igrao u kvalifikacijskoj utakmici za SAD u dobi od 17 godina i 193 dana.

Zbog čega ga toliko klubova želi? Jer je brz i direktan kao što i treba očekivati od nogometaša kojem je prirodna pozicija krilo. Tehnički je vrlo potkovan, a krucijalan je u završnici i kada dođe do proigravanja svojih suigrača.

Već je zabio četiri službena gola za Borussiju Dortmund nakon što je debitirao u siječnju za prvu momčad. U rujnu je navršio 18 godina, a iako polako dobiva epitete zvijezde za sebe kaže kako je "samo prosječan klinac". Slobodno vrijeme provodi gledajući Netflix i igrajući Fifu i NHL.

Sigurno je da mu je okruženje u kojem je stasao kao profesionalni igrač (Borussia Dortmund) uvelike pomogla u razvoju. Klopp sa svojim stručnim stožerom dobro promisli prije nego dovede nekog mladog talenta. Dvije, tri godine u Dortmundu su mu dobro došle, a sada je vrijeme za neke nove izazove. Liverpool je za njega već ponudio 15 milijuna eura prošlo ljeto, a u siječnju bi pounda mogla i narasti. Pogotovo kada se u obzir uzmu špekulacije da odlazi Sadio Mane.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • plutarh 23.07.2018.

    baš me zanima je sad , nakon svjetskog prvenstva u Rusiji , požalio zbog izbora ...!?

  • hrv_991 30.11.2016.

    steta sto nije pozvan za nasu reprezentaciju

  • profi19 30.11.2016.

    Cuj 15 milijona? Njega bi tata prodo za 30

Komentiraj...
Vidi sve komentare