To je to što me zanima!

CAS je odlučio u korist klubova, Blatter razočaran

Međunarodni sportski sud odlučio je da klubovi svoje nogometaše nisu dužni pustiti na OI. Sepp Blatter izrazio je razočaranje tom odlukom
Vidi originalni članak

CAS je presudio u korist klubova nakon što su se žalili iz Barcelone, Werdera i Schalkea, sastava koji svoje igrače (Messi, Diego i Rafinha) nisu željeli pustiti u njihove olimpijske reprezentacije. Međunarodna nogometna federacija (Fifa) prethodno je obvezala klubove da moraju pustiti igrače. CAS-ova je odluka, međutim, iznad Fifine.
Pitanje je kako će ragirati klubovi nakon presude. Trener Barcelone Josep Guardiola poručio je bi najradije da Messi ostane u Pekingu obzirom da sam to najviše želi.
- Meni je najbitnije imati zadovoljnog Messija – izjavio je trener katalonskog kluba, no njegovo mišljenje ne dijeli sportski direktor kluba Aitor Begiristain, koji želi vratiti Argentinca kako bi bio na raspolaganju za dvoboje trećeg pretkola Lige prvaka. Njemački su klubovi zasad odlučni vratiti Diega i Rafinhu iz brazilske reprezentacije.Predjsednik FIFa-e Sepp Blatter razočaran je odlukom CAS-a:
- Fifa je iznenađena i razočarana ovakvom odlukom, ali svakako će ju poštovati. Ipak, bez obzira na ovakvu presudu apeliram na klubove da puste svoje igrače da nastupe na Olimpijskim igrama. Bio bi to čin solidarnosti sukladan olimpijskom duhu. Nastup svih igrača koji žele doći bio bi izvrstan za njih same, navijače i sam nogomet – izjavio je Blatter, pa zaključio:
- Fifa i dalje zastupa svoje stajalište da bi se svakom igraču trebao dopustiti nastup na Olimpijskim igrama, pogotovo onim mlađima. Iskustvo koje bi igrači dobili nastupom na olimpijskom turniru koristilo bi i klubovima. Žao mi je što CAS to nije prepoznao.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ferenc16 06.08.2008.

    to je glupost

Komentiraj...
Vidi sve komentare