To je to što me zanima!

Ceca Kitić: Od Sliškovića sam bježala i kroz prozor

Mnoge su rukometašice bile ljubomorne na moju ljepotu, rekla je Svetlana Kitić, nekada najbolja rukometašica svijeta i supruga Blaža Sliškovića
Vidi originalni članak

Najveći problem je bio taj što nismo bili dovoljno zreli za takav korak. I Blaž je imao nepunu 21 godinu i platili smo ceh te svoje mladosti. Jednostavno nam nije išlo jer smo bili nespremni. Sjećam se da sam kroz prozor pobjegla od njega i otišla roditeljima u Tuzlu, rekla je Svetlana Kitić, nekadašnja najbolja rukometašica svijeta.
Zlatna olimpijka iz Los Angelesa 1984. godine udavala se čak četiri puta. Drugi muž joj je poginuo u prometnoj nesreći, trećeg su ubili, a s prvim mužem, bivšim nogometašem  Hajduka ostala je u dobrim odnosima.
- Slišković i ja sreli smo se nakon nekog vremena i danas mogu reći da smo u dobrim odnosima. To što sam pobjegla kroz prozor ne znači da sam bila zatočena nego sam u tom trenutku jednostavno osjetila da moram otići - rekla je 49-godišnja Tuzlanka, koja i danas rado obuje tenisice i često istrči na teren s igračicama mlađim i do 25 godina.
Popularna Ceca sa svojim je posljednjim mužem Milanom Magićem revitalizirala beogradski Radnički, klub koji je 11 puta bio prvak bivše države.
- I ja često zaigram. Tenisice su mi uvijek na dohvat ruke. Evo, imam sjajan primjer. Jednom sam se nakon ljetovanja vratila u Beograd, otišla pogledati moj klub, a moja ekipa je počela gubiti. Trener me je zamolio da uđem u igru i mi smo pobijedili - kazala je Bosanka, koja ima troje djece s tri muža.Mnogi su joj zamjerili kad se je prije nekoliko godina uključila u Socijalističku partiju Srbije. Posebice zemljaci iz BiH...
- Nikad se nisam bavila teškim političkim pitanjima, nego sam bila zaokupljena pravima žena i djece, tu sam mogla nešto uraditi. Da mi je netko u BiH ponudio da budem dio njegove stranke, također bih prihvatila - zaključila je Kitić, koja se i danas izjašnjava kao Jugoslovenka jer, kako kaže, nitko joj ne može uzeti zemlju u kojoj se rodila.

CECA DVAPUT NAJBOLJA RUKOMETAŠICA SVIJETA
Ponosna sam na vrijeme u kojem sam osvojila zlato i srebro na Olimpijskim igrama. Bila sam dva puta najbolja rukometašica svijeta, što nikome na ovim prostorima nije uspjelo. A i ta laskava titula najljepše igračice mi je mnogo značila. Mi Bosanke smo lijepe žene, rekla je Svetlana, koja je bila i brončana na Svjetskome rukometnom prvenstvu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • dusansk 20.06.2009.

    njam , njam,....dobra ova teta !!!

  • nebojsacolic 21.04.2009.

    ...ispicutura stara al\' hebo bi je ja sad pa sad...

  • tahuti 17.04.2009.

    fina neka gospoja,vidi se. srečonoša.

Komentiraj...
Vidi sve komentare