To je to što me zanima!

Čechova tajna: Pročitao je baš svih šest penala zbog trenera!

Čech je prije utakmice znao u koju će stranu pucati Arjen, a u koju Ola. Par dana prije finala satima je sjedio uz TV i proučavao ih. Na dan trijumfa slavio je rođendan
Vidi originalni članak

Vjerujte, nije slučajno što je Čech pročitao svih šest penala. Doduše, tri su mu izmigoljila ispod ruku, ali postoji tajni recept, kaže Matej Delač i nastavlja: 

- To je trener golmana Christophe Lollithon, koji je Čecha trenirao u Rennesu. Kad je dolazio u Chelsea, zahtijevao je da mu dovedu Lollithona. Posebno su radili na penalima. Uoči svake utakmice, pa i prijateljske, Lollithon mu naredi da pogleda kako svi igrači pucaju penale. Ako je tako uoči prijateljskih utakmica, probajte zamisliti koliko je Čech proučavao Robbena, Olića i društvo uoči finala Lige prvaka. Siguran sam da je točno znao gdje će svatko od njih pucati - otkrio je Matej Delač, koji je kratko dijelio svlačionicu s europskim prvacima.

- Kad sam došao, prišao mi je Drogba i rekao: ‘Mali, želim od tebe čuti jednu rečenicu, bilo koju’. Bila mi je velika trema, no uspio sam procijediti: ‘Chelsea je najbolji klub na svijetu i bit će prvak Europe’. Drogba me pogledao, potapšao i rekao: ‘U pravu si. I ja tako razmišljam. Položio si’ - kaže Delač. 

‘Uh, kako Terry juriša’

Drogba mi je uvijek poslije treninga pucao penale, obožava ih. Jedini to radi. Za to vrijeme Terry dodatno trenira. Uh, da samo vidite kako ide na treningu, rekao je Delač.

Drogba: Uzeo sam loptu, sjetio se Zambije i rekao: ‘E danas nećeš plakati...’

Nakon što je Bastian Schweinsteiger promašio posljednji penal za Bayern, loptu je uzeo Didier Drogba. Bio je jako miran.

- Kroz glavu mi je prošao finale Afričkoga kupa protiv Zambije. Tad sam puknuo preko gola i odnio svojoj domovini naslov prvaka. Nakon te utakmice plakao sam cijelu noć. Pogledao sam prema nebu, pomolio se i rekao: ‘Didier, večeras nećeš plakati’. Bio sam siguran da ću ga zabiti - opisao je trenutke uoči odlučujućeg penala, koji je Chelsea uveo u europsku aristokraciju, na mjesto za koje je Abramovič potrošio gotovo milijardu eura.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Mick 21.05.2012.

    Nema veze tko da uzme ligu Prvaka samo neka NIJE BAYERN.Ja prosto mrzim taj nogometni klub samo radi njihooga presjednika taj lik je tako arogantan nas mamura je mala beba za njega ...

  • petra0012 21.05.2012.

    navijala san za bayern zbog ole i pranje ali drago mi je da je chelsea osvojio LP jer su stvarno zasluzili.. kako su u osmini finala izgubili u italiji 3:1 i onda u londonu 4:1 i prolaz!!!

  • tmr 21.05.2012.

    bravo chelsea, tottenham nece u ligu prvaka.toooo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare