To je to što me zanima!

Ceda ostala u igri: Cibona pala kod kuće nakon produžetka

Košarkaši Cedevite su si 'produljili život' u finalu doigravanja za prvaka Hrvatske svladavši Cibonu u Draženovu domu 79-70 nakon što su 'vukovi' iščupali produžetak
Vidi originalni članak

U Draženov dom natiskalo se pet tisuća ljudi, prizor koji se rijetko viđao tijekom sezone, a sve je bilo spremno za Ciboninu proslavu 17. prvaka Hrvatske. 'Vukovi' su donijeli prednost u seriji od 2-0, a pobjeda je bila imperativ.

No potencijalno slavlje pokvarila je Cedevita slavivši 79-70 nakon produžetka čime je seriju smanjila na 2-1 i 'produljila život' u finalu doigravanja.

Momčad Dražena Anzulovića nije dopustila da ju Cibona olako počisti 'metlom' u finalnoj seriji, osiguravši tako četvrtu utakmicu u Domu sportova i zanimljiviju završnicu.

- Kad smo ugledali pehar za prvaka pored terena, shvatili smo da ga želimo vidjeti i koji dan poslije - rekao je Vedran Vukušić.

Repeša nije mogao proslaviti titulu pred mnogobrojnom domaćom publikom.

- Kad sam čuo da su klupski čelnici već organizirali proslavu naslova sjetio sam se 1986. Zadar je tad ‘ukrao’ slavlje.

Bila je to tvrda utakmica s malim brojem koševa gledajući regularni dio (66-66) i lošim postotkom realizacije šuta za tri s obje strane (Ciboninih 4/22 i Cedevitinih 7/24!).

Do poluvremena Repešina momčad je držala situaciju pod kontrolom (36-36), no gosti su se predvođeni Bilanom i Baždarićem postupno počeli odvajati, a potonji je tricom u 37. minuti donio najveću prednost Cedevite +10 (56-66).

No Cibona se u posljednje tri minute nije predala te je uspjela istopiti prednost osiguravši produžetak u infarktnoj završnici. Kus i Žižić smanjili su na -3. Warren je promašio slobodna bacanja, a samo 6 desetinski prije kraja Owens radi faul na Rudežu pri šutu za tri. Cibonin igrača sva tri bacanja uspješno zabija i osigurava dodatnih pet minuta.

Dalje od toga nisu mogli, produžetak je otišao u smjeru Cedevite, a Cibona će iskupljenje morati tražiti nekoliko ulica dalje na 'gostujućem' parketu Cedevite u utorak.

Najbolji u redovima pobjedničke momčadi bili su Baždarić s 18 koševa te Bilan s 13, a kod Cibone najefikasniji bili su Rudež s 15 te Žižić sa 14 koševa.

Treća utakmica finala doigravanja:

Cibona - Cedevita 70-79

Idi na 24sata

Komentari 18

  • dulama1 03.06.2012.

    cedevita go!!!!!

  • marko033 03.06.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • titulus 03.06.2012.

    Namještena utakmica - Cibona je toliko bolja, ali u finalu , radi promidžbe košarke - bolje da se igra još..... Ako pogledamo bolje utakmicu - Repeša, koji je veliki temperament - bio je vrlo miran....samo su ga u jednom ili dva puta povukle emocije..ali se je brzo smirio...U svakoj drugoj utakmici, za onoliko gluposti u igri igrača Cibone...Repeša bi popi...... Isto tako, klupa Cibone je sve to mirno promatrala, bez prevelike tenzije....i opet je mogla pobjediti ni kriva ni dužna.....A što se tiče Cedevite...u ovom finalu stvarno nema što tražiti...Cibona je jednostavno jača...to mi mogao usporediti s finalom Grčke......samo je pitanje: što je dogovoreno...da li se igra peta utakmica ili ne.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare