To je to što me zanima!

Cedevita jedva: Neki igrači se doziraju, to će nas koštati...

Iako su većim dijelom gubili košarkaši Cedevite u samom finišu nadoknadili su zaostatak protiv Splita pobjedom 87-84. Zagrepčani su poveli 1-0 u seriji polufinala
Vidi originalni članak

Nitko nije Splićanima davao šanse u okršaju protiv Cedevite, ali na kraju su presudili detalji. Momčad Nikše Bavčevića vodila je 14 razlike u drugom poluvremenu, no u posljednjoj četvrtini Dražen Anzulović konačno je pronašao petorku spremnu za bitku i budući hrvatski euroligaš se u zadnji čas provukao.

- A dobro, CSKA je u finalu Eurolige izgubio još bolnije... Ovo je sve dio odrastanja ovih mladih momaka. Izgubit će još puno ovakvih utakmica u karijeri. Ne mislim da će ih ovakav poraz demotivirati, baš naprotiv. Mi na Gripama uvijek igramo sa srcem, publika to cijeni i mislim da će na drugoj utakmici u subotu dvorana biti puna – rekao je Nikola Vujčić, koji je zabio 19 koševa za Split.

U posljednju se minutu ušlo s izjednačenim rezultatom, a onda su Draper i Owens pogodili svoja četiri slobodna bacanja. Na drugoj strani Subotić je pogodio samo jedno, a Grgurevićev pokušaj trice za produžetak nije ni stigao do obruča.

- Često nam se događa da loše otvorimo utakmicu, a protiv odličnog Splita ne bi smjelo – rekao je Ivan Opačak, ali Zula se nije složio s njim.

- Ma otvorili smo mi kako smo htjeli, poveli 10-2, ali onda pokazali mentalitet da pomislimo kako ćemo dobiti 20 razlike. To se stalno ponavlja od početka domaćeg prvenstva. Neki igrači se doziraju, neki nisu fizički spremni... A ovo je momčadski sport, dovoljan je jedan takav igrač da izneredi sve ostale – žalio se trener Cedevite.

Druga utakmica polufinalne serije na dvije pobjede igra se u subotu u Gripama.


Idi na 24sata

Komentari 24

  • prolaznik 17.05.2012.

    velika sramota za sudce na toj utakmici ,oni su odlucili pobjednika,očigledno je da je bio prijenos lopte u nedozvoljeno polje i neznam čemu takav propust da niko od sudaca nije to vidio,znači namjerno žele cedevitu progurati i znam da ce ih gurati ka naslovu ko što su i zagreb lani

  • prolaznik 17.05.2012.

    split dobiva sigurno doma a onda u zagrebu gubi 20 razlike jer ce se izmorit ovi stari igrači i neče imat force za treću gore,svaka čat vuji,mimici i ostalima al cedevita je kvalitetnija i ima širu klupu i čim malo nagaze na gas odma naprave seriju od 10 razlike..

  • hrca50 17.05.2012.

    Pa imajuci na umu da im je Anzulovic trener, Cedevita jos ima i dobre rezultate.Lik je klasicni klaun.

Komentiraj...
Vidi sve komentare