To je to što me zanima!

Cedevita predstavila prinove: Braća Delaš ponovno zajedno

Košarkaši Cedevite predstavili su tri prinove za novu sezonu. Ugovore na 3 godine potpisali su Fran Pilepić, Mario Delaš te Nemanja Gordić, reprezentativac BiH...
Vidi originalni članak

Slaže se momčad, ostajemo pri ideji da bude mlada i poletna, s igračima koji mogu ispratiti naš program, rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić te najavio dolazak još trojice igrača, ovisno o raspletu situacije s Jusufom Nurkićem.

Denver želi Nurkića što prije

Centar iz BiH, na kojeg su prošlog tjedna na NBA-draftu prava položili Denver Nuggetsi, još ne zna hoće li u NBA već iduće sezone. Nuggetsi žele da za njih igra Ljetnu ligu, ali ona se podudara s njegovim obvezama u U-20 reprezentaciji BiH. Ne ode li u NBA, ostat će još godinu u Cedeviti.

- U Denveru žele da dođe što prije, uči jezik i sustav igre. Nadam se da će Juka trezveno odlučiti, ali on je zasad naš igrač - dodao je Mamić, koji je objavio da je kapetan Cedevite Marino Baždarić okončao igračku karijeru.

Baždariću nova uloga, braća ponovno zajedno

- Drago mi je da ju je okrunio dvostrukom krunom. S nama je proveo četiri i pol godine, prošao je s nama rast kluba. Odsad će se brinuti o mladim igračima i voditi skauting.

Dolazak Marija Delaša znači da će u Cedeviti ponovno zajedno biti dva brata jer je stariji brat Ante u klubu od prošlog ljeta. Prije nekoliko godina, dok je u Cedeviti igrao Damjan Rudež, pomoćni trener bio je njegov brat Ivan.

- To je veliki plus. Bilo nam je dobro dok smo zajedno igrali u Splitu, valjda će i sad - rekao je bivši MVP SP-a za igrače do 19 godina.

Mario Delaš (24) dolazi iz Obradoira, a još jedna prinova iz španjolske lige je Fran Pilepić (25), koji je protekle dvije sezone igrao u Bilbau.

- Privilegij je u ovo vrijeme igrati u tako stabilnom klubu kao što je Cedevita. U ovoj fazi karijere zbog individualnog napretka ovo je za mene bio najbolji potez - rekao je riječki bek.

Bilan otišao, ništa od Drapera

Još odavno dogovoren je dolazak Nemanje Gordića, bosanskog Srbina koji je prošle sezone igrao za Igokeu, a prije toga za Partizan.

- Poklopile su se moje i ambicije kluba. Imam euroligaškog iskustva i nadam se da ćemo imati što pokazati - rekao je 25-godišnjak, koji pokriva obje bekovske pozicije.

U Cedeviti su potvrdili da su se definitivno razišli s centrom Mirom Bilanom, a razmišljali su o vraćanju Dontayea Drapera, no on je potpisao s Efesom, u kojem će igrati s Dariom Šarićem.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • neymar011 03.07.2014.

    i bertans iz partizana dolazi u cedevitu

  • strmi007 03.07.2014.

    znači iduće sezone osvaju

  • neymar011 03.07.2014.

    financijski najstabilniji klub u regiji i sigurno mogu složiti momčad za najmanje drugi krug eurolige, nakon prošle sezone siguran sam da tedeski neće štediti i da će repeša onda to fino posložiti kako on zna

Komentiraj...
Vidi sve komentare