To je to što me zanima!

Cedevita u 'drugoj brzini': 'U Beogradu će valjda biti bolje'

Nema potrebe da na ovakvim utakmicama zovem time-out zbog lošeg pristupa, ljutio se Jasmin Repeša, no Cedevita je ipak u završnici slomila Šibenik s 83-65
Vidi originalni članak

U posljednjoj utakmici prije Final Foura ABA lige Cedevita se nije iskazala. Protiv GKK Šibenika, koji je izgubio svih pet prethodnih utakmica u Ligi za prvaka, mučila se do same završnice.

Šibenčani su slobodnim bacanjima Ozrena Mišića sedam minuta prije kraja smanjili na 63-60, ali momčad Jasmina Repeše onda je konačno "stisnula" u obrani i odlijepila se. Gosti su smanjili na 71-65, a onda ostali bez poena do kraja i Cedevita je slavila 83-65.

- Moram biti zadovoljan jer je razlika između nas velika. Bez obzira na to je li Cedevita igrala 800 posto, odlično smo se držali - rekao je trener Šibenika Jeronimo Šarin, koji u sastavu ima pet starijih igrača, a ostali su još djeca.

Repeša, s druge strane, nikako nije mogao biti zadovoljan.

- Iako se pripremamo za Partizan, u posljednjoj utakmici prije puta u Beograd morali smo izgledati bolje. Nema potrebe da zbog lošeg pristupa već nakon šest minuta zovem time-out ili da mijenjam obranu kako bismo napravili razliku - rekao je Jasko.

I igrači Cedevite svjesni su što su trebali napraviti.

- U ovakvim je utakmicama najbitnije odvojiti se na početku, inače se mučiš cijelo vrijeme. Nadam se da ćemo protiv Partizana biti u boljem stanju - rekao je Miro Bilan, koji je sa 16 poena bio prvi strijelac Cedevite. 

Jusuf Nurkić ubacio je 15, većinom u završnici, a toliko je zabio i Nolan Smith. Daleko prvo ime utakmice bio je Šibenčanin Domagoj Bašić, koji je postigao 24 koša.

Ni Zadar ni Cibona ne posustaju

Zadar je ostao neporažen i nakon šest kola svladavši u Višnjiku Zagreb 87-69. Po 20 koševa postigli su Šutalo i Lyons, Lawrence je dodao 18, a "mrave" su predvodili Novačić (16) i Halilović (15).

Cibona je podjednako uvjerljivo trijumfirala kod Kvarnera (86-69). Riječane je uništio Marko Jagodić Kuridža s 19 koševa i 15 skokova, Siriščević je zabio 18, a Dario Šarić odigrao je samo 23 minute i postigao osam poena.

U posljednjoj utakmici večeri Jolly je pobijedio Alkar 79-65 i ugrabio četvrto mjesto, koje vodi u doigravanje. Kod Šibenčana je najefikasniji bio Luka Katura s 19 koševa, koliko je na drugoj strani ubacio Toni Vitali.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • MilosrdniAndjeo 19.04.2014.

    Realno, Partizan je najkvalitetniji zatim Cedevita pa Zvezda a Cibona je najslabija od ove 4 ekipe. Mislim da osvaja Partizan, zbog kvalitete, zbog iskustva, tradicije i trenera.

  • provokator_ 18.04.2014.

    dečki u beogradu će vam biti potop i vama i ciboni ali ne zato jer su zvezda i partizan toliko bolji od vas nego zato jer imaju navijače za razliku od vas....

  • strmi007 18.04.2014.

    SAmo deri

Komentiraj...
Vidi sve komentare