To je to što me zanima!

Cedevita u šoku: Split je prvi put dobio u gostima u ABA ligi

Ovo bi mogao biti poraz koji je hrvatsku košarku ostavio bez predstavnika u Euroligi iduće sezone. Cedevita je od 7 poraza u ligi četiri doživjela od hrvatskih klubova...
Vidi originalni članak

Ovo je za nas ekstremno težak poraz, prokomentirao je Aco Petrović nakon šoka koji su njegovoj Cedeviti u Domu sportova priredili košarkaši Splita svladavši ih 75-72.

Cedevita je vodila 39 minuta i 36 sekundi. Onda je Filip Krušlin pogodio tricu za vodstvo ''žutih'' 73-72. Domaćinima je do kraja ostao puni napad da se ipak spase, Bracey Wright očekivano je trebao biti ''match-winner'', ali ga je Vukušić blokirao, a onda s linije slobodnih bacanja potvrdio prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu Splićana.

- Došli smo s vjerom da možemo dobiti jer smo lani s njima ovdje više puta tijesno gubili - rekao je Srđan Subotić, a laknulo je i treneru Mladenu Erjavcu.

- Skinuli smo urok da ne možemo nikoga dobiti vani. Nismo bili pod pritiskom kao Cedevita, u kojoj su i prije utakmice najavili da će im do kraja svaki susret biti poput finala.

Zaista, Cedevita si je ovim porazom, četvrtim u isto toliko susreta protiv hrvatskih klubova, potpuno zakomplicirala život. Final Four ABA lige, koji bi morali osvojiti da izbore Euroligu iduće sezone, sve je dalje, a da stvar bude još gora, odmah na početku ozlijedio se Predrag Šuput i vjerojatno neće igrati idućeg tjedna na gostovanju kod Crvene zvezde, jednog od konkurenata za Final Four.

Nikola Vujčić s 18 i Vedran Vukušić s 14 poena bili su najbolji među ''žutima'', a baš su njih dvojica važnim tricama u posljednjoj četvrtini uopće otvorila šansu za preokret Cedevitina vodstva, koje je krajem poluvremena bilo i 12 razlike. Domaćine je po običaju predvodio Wright (19), a novopridošli Kitchen ubacio je 14 poena.

 ABA liga, 16. kolo:

Cedevita - Split 72-75

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ikdominator 05.01.2013.

    tedeschi ukidaj ovo nema od vas ništa svake godine ste kriminalni a s obzirom koliki proračin imate to je sramota,nečete ni ligu osvojiti pucate po šavovima,svaka čast splitu

  • WOMANIZER 05.01.2013.

    pa i to se moralo dogodit jednom!

  • armada20 05.01.2013.

    dok kod nas budu igrali stranci i starci ništa od toga,neka se ugledaju na partizan

Komentiraj...
Vidi sve komentare