Obavijesti

Sport

Komentari 15

Cedevita u šoku: Split je prvi put dobio u gostima u ABA ligi

Cedevita u šoku: Split je prvi put dobio u gostima u ABA ligi
1

Ovo bi mogao biti poraz koji je hrvatsku košarku ostavio bez predstavnika u Euroligi iduće sezone. Cedevita je od 7 poraza u ligi četiri doživjela od hrvatskih klubova...

VIDEO

Ovo je za nas ekstremno težak poraz, prokomentirao je Aco Petrović nakon šoka koji su njegovoj Cedeviti u Domu sportova priredili košarkaši Splita svladavši ih 75-72.

Cedevita je vodila 39 minuta i 36 sekundi. Onda je Filip Krušlin pogodio tricu za vodstvo ''žutih'' 73-72. Domaćinima je do kraja ostao puni napad da se ipak spase, Bracey Wright očekivano je trebao biti ''match-winner'', ali ga je Vukušić blokirao, a onda s linije slobodnih bacanja potvrdio prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu Splićana.

- Došli smo s vjerom da možemo dobiti jer smo lani s njima ovdje više puta tijesno gubili - rekao je Srđan Subotić, a laknulo je i treneru Mladenu Erjavcu.

- Skinuli smo urok da ne možemo nikoga dobiti vani. Nismo bili pod pritiskom kao Cedevita, u kojoj su i prije utakmice najavili da će im do kraja svaki susret biti poput finala.

Zaista, Cedevita si je ovim porazom, četvrtim u isto toliko susreta protiv hrvatskih klubova, potpuno zakomplicirala život. Final Four ABA lige, koji bi morali osvojiti da izbore Euroligu iduće sezone, sve je dalje, a da stvar bude još gora, odmah na početku ozlijedio se Predrag Šuput i vjerojatno neće igrati idućeg tjedna na gostovanju kod Crvene zvezde, jednog od konkurenata za Final Four.

Nikola Vujčić s 18 i Vedran Vukušić s 14 poena bili su najbolji među ''žutima'', a baš su njih dvojica važnim tricama u posljednjoj četvrtini uopće otvorila šansu za preokret Cedevitina vodstva, koje je krajem poluvremena bilo i 12 razlike. Domaćine je po običaju predvodio Wright (19), a novopridošli Kitchen ubacio je 14 poena.

 ABA liga, 16. kolo:

Cedevita - Split 72-75

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige