To je to što me zanima!

Čeferin se čudi: Pa nisam znao da je HNS odustao od kampa...

Aleksander Čeferin, predsjednik Uefe, posjetio je Sarajevo. S njim je bio i Davor Šuker, kao član IO-a. Čeferin je rekao kako nije znao da je HNS odustao od izgradnje kampa na Sveticama...
Vidi originalni članak

Ljeto 2016. bageri kreću na Svetice. Kamp će biti gotov u trenu. Realno stanje je godinu i pol nakon toga, bageri su zapeli, od kampa ni 'k', a HNS je zatražio Uefu da dio sredstava koje je dobio za izgradnju kampa prenamjeni za poboljšanje travnjaka. 

I dobio je Uefinu dozvolu da tijekom SP-a u Rusiji, dok prvenstva miruju, krenu radovi na prvoligaškim njivama. HNS je, barem privremeno, odustao od kampa, ali prvi čovjek Uefe Aleksander Čeferin o tome - nema pojma. 

- Hrvatska je odustala od kampa? Stvarno nisam znao. Hrvatska je nogometni fenomen, ako trebao bi joj kamp u svakom slučaju - rekao je Slovenac Aleksander Čeferin, predsjednik Uefe koji je bio u posjetu nogometnom savezu BiH u Sarajevu.

S njim je bio i predsjednik HNS-a Davor Šuker, kao član Uefinog izvršnog odbora.

Pitanje kako da Čeferin nije znao ovo nameće se samo po sebi. Pomalo je čudno da predsjednik Uefe nema pojma što se događa s novcima koje je Uefa dala za kamp na Sveticama i da je HNS odustao od izgradnje kampa?

Nedavno je o ovome pričao Dario Šimić, Šukerov protukandidat na izborima.

- Uefa je HNS-u doznačila 52 milijuna kuna za nogometni centar Svetice. Riječ je o namjenskim sredstvima koja se sad vode na posebnom računu PBZ-a i za koje nogometni savez plaća kamatu 2% godišnje. Iz godišnje bilance Saveza može se također iščitati da je dosad potrošeno oko 6,8 milijuna kuna - rekao je Dario Šimić.

Što se tiče Čeferina, rekao je kako podržava zakonitog predsjednika HNS-a te da se nitko izvan hrvatskog nogometa ne može miješati u izbore u Hrvatskoj, ni Uefa ni Fifa ni bilo kakva politika. Kad smo kod politike, od 21 županijskog nogometnog saveza u gotovo polovici predsjeda lokalni političar iz redova HDZ-a.

Toliko o ne miješanju politike...

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Grga_Čvarak 04.12.2017.

    Pa mora biti ili SDP ili HDZ.....Tako da šta se čudite......čude se tome ko pura dreku.

  • dkmjnn 01.12.2017.

    Nek pitaju Šukera i nek Šuker vrati novce. Sve dobre igre iz njegove prošlosti potpuno su potonule zbog njegovog ponašanja u današnjosti. Misli da je nedodirljiv. U HNS-u ima posla za Uskok u idućih pet godina.

  • mestar 01.12.2017.

    Sto se cudis da nisi znao, pa mislis da je brend znao. Kakova je ta uefa bila prije nego su balkanci preuzeli kormilo, mogu tek zamislit kakova ce bit u buducem vremeno, jos da prikluce svojo druzini nekoliko balkanaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare