To je to što me zanima!

Remi na Maksimiru: Dinamo će igrati u Europi na proljeće, ali pitanje je - u kojem natjecanju

Nakon što je Menalo zabio za vodstvo u 35. minuti, izgledalo je kao da sve pod kontrolom imaju 'modri', ali Ugbo je izjednačio nakon kornera. U nastavku 'modri' nisu uspjeli zaprijetiti Belgijcima
Vidi originalni članak

Belgijci su se došli braniti na Maksimir, a na kraju su uspjeli i zabiti gol te uzeti bod u Zagrebu. U susretu 5. kola H skupine Europske lige Dinamo je remizirao (1-1) protiv Genka osiguravši "europsko proljeće".

PROLJEĆE JE TU, ALI... Što sad? Dinamo će navijati za Rapid i tražiti podvig u Londonu

Međutim, tek će nakon posljednjeg kola biti poznato hoće li "Modri" nastaviti svoj europski put u Europskoj ligi ili sele u Konferencijsku ligu. Nakon današnjeg remija, "Modri" bi za potvrdu drugog mjesta, što osigurava play-off Europske lige u zadnjem kolu 9. prosinca morali uzeti barem bod West Hamu u Londonu ili se nadati da Genk kod kuće neće pobijediti Rapid.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, bez obzira na ishod zadnjeg kola hrvatski prvak je osigurao najmanje treće mjesto i proljeće u Konferencijskoj ligi. Dinamo je poveo u 35. minuti. Theophile-Catherine je uputio sjajnu dugačku loptu do Menala koji je pobjegao belgijskim stoperima, sjurio se prema golu i lijepo svladao VandevoordtaMcKenzie je Menalu bio na leđima, ali je "modri" veznjak izdržao prijetnju i zabio.

Nažalost, gosti su se u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačili. Hrošovsky je ubacio iz kornera, lopta se odbila do Ikea Ugbe koji je iz okreta zakucao loptu pod gredu za 1-1. U drugom susretu iz ove skupine West Ham je u Beču pobijedio Rapid sa 2-0 osiguravši prvo mjesto u skupini.

GOLOVI DINAMA I GENKA VIDEO Pogledajte Theophileovu sjajnu loptu i bijeg Menala pa hladan tuš u zadnjem napadu

Gosti su poveli u 40. minuti golom Jarmolenka, a u sudačkoj nadoknadi Noble je golom iz kaznenog udarca zabio za 2-0. Na ljestvici vodi West Ham sa 13 bodova, Dinamo ima sedam bodova, Genk pet, a Rapid tri boda. U posljednjem kolu, 9. prosinca sastaju se West Ham - Dinamo, te Genk - Rapid.

Podsjetimo, pobjednici skupina idu izravno u osminu finala, dok će drugoplasirani razigravati za osminu finala i to protiv osam trećeplasiranih iz Lige prvaka. Treći iz svake skupine Europske lige nastavlja sezonu u Konferencijskoj ligi, gdje će igrati playoff za osminu finala protiv drugih iz skupina KL-a.

Idi na 24sata

Komentari 482

  • Funcutt 25.11.2021.

    Dakle zašto je Tolić stalno na klupi, odnosno zašto ga nikad ne uvede. Dobar je to igrač. Ne kužim da ne zaslužuje šansu

  • Exterminator 25.11.2021.

    ovaj krkan na klupi Dinama nemože više pobijediti niti Lokomotivu niti Istru , a kamoli strašne belgijance ( osma momčad njihove lige ) moš mislit ...krki i njegov pomoćnik da odu u inozemstvo mogli bi jedino biti oružari , ili pripremat travnjak za trenerski posao nisu , pa kakve samo izmjene vrši nosonja , još nisam doživio da frajer uvede igrača kao zamjenu koji zna i može napraviti razliku

  • 25.11.2021.

    Jadni hejtercici. Pjena im izbija iz usta. Dinamo bez veznog reda iz prosle godine s ozlijeđenim Ademijem pa opet evropsko proljeće.. .... Strasno je citati komentare neznalica koji u zivotu loptu nisu sutnuli. Da deckići. Krznar je s nikad slabijim kadrom uspio izboriti evropsko proljeće. Nema Olmu, Majera, Mora, Jakića,Ademijakoji uglavnom nije igrao, s igračima koji vec godinu i pol igraju svaka tri dana. Danas vam je bio clanak u sportskima koliko je Dinamo do sada odigrao utakmica. Normalno da igraci nemaju svjezinu i da su prema kraju tekme padali. Tko razumije nogomet zna da je ovo veliki uspjeh. Vi drugi niste bitni. Jos jednom cestitke treneru i igracima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare