Obavijesti

Sport

Komentari 482

Remi na Maksimiru: Dinamo će igrati u Europi na proljeće, ali pitanje je - u kojem natjecanju

Remi na Maksimiru: Dinamo će igrati u Europi na proljeće, ali pitanje je - u kojem natjecanju
8

Nakon što je Menalo zabio za vodstvo u 35. minuti, izgledalo je kao da sve pod kontrolom imaju 'modri', ali Ugbo je izjednačio nakon kornera. U nastavku 'modri' nisu uspjeli zaprijetiti Belgijcima

Belgijci su se došli braniti na Maksimir, a na kraju su uspjeli i zabiti gol te uzeti bod u Zagrebu. U susretu 5. kola H skupine Europske lige Dinamo je remizirao (1-1) protiv Genka osiguravši "europsko proljeće".

Što sad? Dinamo će navijati za Rapid i tražiti podvig u Londonu
Što sad? Dinamo će navijati za Rapid i tražiti podvig u Londonu

Međutim, tek će nakon posljednjeg kola biti poznato hoće li "Modri" nastaviti svoj europski put u Europskoj ligi ili sele u Konferencijsku ligu. Nakon današnjeg remija, "Modri" bi za potvrdu drugog mjesta, što osigurava play-off Europske lige u zadnjem kolu 9. prosinca morali uzeti barem bod West Hamu u Londonu ili se nadati da Genk kod kuće neće pobijediti Rapid.

Pokretanje videa...

BBB slavlje VIDEO

No, bez obzira na ishod zadnjeg kola hrvatski prvak je osigurao najmanje treće mjesto i proljeće u Konferencijskoj ligi. Dinamo je poveo u 35. minuti. Theophile-Catherine je uputio sjajnu dugačku loptu do Menala koji je pobjegao belgijskim stoperima, sjurio se prema golu i lijepo svladao VandevoordtaMcKenzie je Menalu bio na leđima, ali je "modri" veznjak izdržao prijetnju i zabio.

Europa League - Group H - Dinamo Zagreb v KRC Genk

Nažalost, gosti su se u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačili. Hrošovsky je ubacio iz kornera, lopta se odbila do Ikea Ugbe koji je iz okreta zakucao loptu pod gredu za 1-1. U drugom susretu iz ove skupine West Ham je u Beču pobijedio Rapid sa 2-0 osiguravši prvo mjesto u skupini.

VIDEO Pogledajte Theophileovu sjajnu loptu i bijeg Menala pa hladan tuš u zadnjem napadu
VIDEO Pogledajte Theophileovu sjajnu loptu i bijeg Menala pa hladan tuš u zadnjem napadu

Gosti su poveli u 40. minuti golom Jarmolenka, a u sudačkoj nadoknadi Noble je golom iz kaznenog udarca zabio za 2-0. Na ljestvici vodi West Ham sa 13 bodova, Dinamo ima sedam bodova, Genk pet, a Rapid tri boda. U posljednjem kolu, 9. prosinca sastaju se West Ham - Dinamo, te Genk - Rapid.

Zagreb: Dinamo protiv Genka u 5. kolu UEFA Europa lige na stadionu u Maksimiru

Podsjetimo, pobjednici skupina idu izravno u osminu finala, dok će drugoplasirani razigravati za osminu finala i to protiv osam trećeplasiranih iz Lige prvaka. Treći iz svake skupine Europske lige nastavlja sezonu u Konferencijskoj ligi, gdje će igrati playoff za osminu finala protiv drugih iz skupina KL-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europska liga, skupina H, 5. kolo 18.45 , Maksimir; sudac: Glenn Nyberg (Švedska)
Dinamo
35' Menalo
1 : 1
Genk
45' Ugbo
Sortiranje događaja
90'+1'

Pucao je sad Gojak s ruba šesnaesterca, ali bilo je to nedovoljno snažno da bi ugrozio Vandevoorta. Žestoko je sad reagirao Damir Krznar jer su gosti dobili aut i probili po lijevoj strani, a onda je sve prekinuo Čop.

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao četiri minute nadoknade.

86'

Izašli su Moharrami i Petković, a ušli Čop i Bulat.

85'

Evo umalo iznenađenja za golmana gostiju! Gojak je ubacio, a lopta je padala direkno u gol, međutim snašao se golman gostiju i na kraju odbio loptu u korner. 'Modri' su pokušali prizemnom lopzom,  ali na kraju su si skuhali kontru nakon koje je dva puta morao dobro reagirati Livaković!

82'

Gledatelji na Maksimiru i isu imali puno toga za vidjeti u nastavku. Gosti su sad pokušali preko desne strane, a doslovno je u glavu dobio Preciado u petercu i prilika je otišla u nepovrat. Srećom za Dinamo, oni imaju novi napad.

Komentari 482