To je to što me zanima!

Červar: Gobac me maknuo jer on misli da je otac rukometa!

Ja nisam bio nikakav koordinator seniorske reprezentacije. Dapače, postoji službeno ugovor koji ne govori o tome i to mi je žao. Takve laži da se mogu javno govoriti, to je hrabrost, rekao je Lino za RTL
Vidi originalni članak

Prije 20 godina bio je autor senzacije koja će zauvijek biti upisana u hrvatski sport kao jedna od najvećih ikada. Podcijenjena Hrvatska tada je došla u Portugal kao apsolutni autsajder. Igrači su imali tek nekoliko pari majica i čarapa, vladala je besparica, a malo tko u domovini je uopće znao da se igra tamo neko Svjetsko prvenstvo u rukometu. Dvadesetak dana kasnije, Ivano Balić, Petar Metličić i ostali postali su zvijezde, a Lino Červar kreator tog čuda.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dok se svi nostalgično prisjećamo tih dana ponosa i slave kada je Hrvatska bila na vrhu svijeta, legendarni Lino Červar je u srijedu povrijeđen, tužan i razočaran napustio sjednicu Hrvatskog rukometnog saveza.  

Ukinuta je funkcija koordinatora struke, koju je obavljao posljednje dvije godine, pa ja samim time i Červar razriješen te dužnosti. Gotovo 14 godina bio je dio hrvatske reprezentacije, kao izbornik i koordinator, i zato je ovo tužan odlazak, jednog od najvećih kojeg je hrvatski rukomet imao, kakav nije zaslužio. Iz prostorija HRS-a je u srijedu odšetao s aktovkom u ruci i gorčinom u očima. Nije htio dati izjavu. Smjena ga je itekako pogodila.

Za 24sata tada je rekao samo:

- Sad je Zoran Gobac sretan i OK.

Dan kasnije, dao je kratku izjavu za RTL, s tvrdnjom da on zapravo nije obnašao funkciju koordinatora.

- Ja nisam bio nikakav koordinator seniorske reprezentacije. Dapače, postoji službeno ugovor koji ne govori o tome i to mi je žao. Takve laži da se mogu javno govoriti, to je hrabrost.

- Zašto vas je onda Zoran Gobac maknuo? - upitao ga je novinar.

- Jer misli da je otac rukometa! - podignuo je glas uzrujani Červar i nastavio:

- Mislio je da sam mu ja opasnost, a ja nisam nikome opasnost. Ja se bavim rukometom, nemam nikakve ambicije - zaključio je ljutiti Lino.

Kako god, njegova era u hrvatskom rukometu je završila. S njim je otišao i izbornik Hrvoje Horvat, kojeg je on sam predložio. Pitanje je hoće li ostati i Ivano Balić, a težak zadatak da vrati hrvatski rukomet na svjetski vrh pripao je novom izborniku Goranu Perkovcu. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • grom 1992 26.02.2023.

    Pa sa obzirom da si ti doveo Horvata i rezultatima koje je on ostvario dokaz je da nisi za tu funkciju u HRS. Svaka čast kao izborniku i rezultatima koje si ostvario ali očito ne znaš procijeniti tko je stručan toliko da bi bio izbornik.

  • kp 03.02.2023.

    Otjeraj te ga ko je on obični profiter.

  • 03.02.2023.

    Govorio sam vec tko je glava naseg rukometa,tko o svemu odlucuje i koga bi kinacno trebalo maknut jer mu je to postalo pa privatna prcija a ne drzavna rep. A ti Lino si jedan uhljeb postao i lizog..,svaka cast na rezultatima prije sta si ostvario,ali vec dugo si išempijan i samo sebe hvalis uvijek i na teret si saveza a ne radis nista.Neka si smjenjen

Komentiraj...
Vidi sve komentare