Obavijesti

Sport

Komentari 27

Červar: Gobac me maknuo jer on misli da je otac rukometa!

Červar: Gobac me maknuo jer on misli da je otac rukometa!

Ja nisam bio nikakav koordinator seniorske reprezentacije. Dapače, postoji službeno ugovor koji ne govori o tome i to mi je žao. Takve laži da se mogu javno govoriti, to je hrabrost, rekao je Lino za RTL

VIDEO

Prije 20 godina bio je autor senzacije koja će zauvijek biti upisana u hrvatski sport kao jedna od najvećih ikada. Podcijenjena Hrvatska tada je došla u Portugal kao apsolutni autsajder. Igrači su imali tek nekoliko pari majica i čarapa, vladala je besparica, a malo tko u domovini je uopće znao da se igra tamo neko Svjetsko prvenstvo u rukometu. Dvadesetak dana kasnije, Ivano Balić, Petar Metličić i ostali postali su zvijezde, a Lino Červar kreator tog čuda.

Pokretanje videa...

Rukomet 01:06

Dok se svi nostalgično prisjećamo tih dana ponosa i slave kada je Hrvatska bila na vrhu svijeta, legendarni Lino Červar je u srijedu povrijeđen, tužan i razočaran napustio sjednicu Hrvatskog rukometnog saveza.  

Men's World Handball Championship 2009 - Group B - Croatia - Croatia - Sweden

Ukinuta je funkcija koordinatora struke, koju je obavljao posljednje dvije godine, pa ja samim time i Červar razriješen te dužnosti. Gotovo 14 godina bio je dio hrvatske reprezentacije, kao izbornik i koordinator, i zato je ovo tužan odlazak, jednog od najvećih kojeg je hrvatski rukomet imao, kakav nije zaslužio. Iz prostorija HRS-a je u srijedu odšetao s aktovkom u ruci i gorčinom u očima. Nije htio dati izjavu. Smjena ga je itekako pogodila.

Za 24sata tada je rekao samo:

- Sad je Zoran Gobac sretan i OK.

Dan kasnije, dao je kratku izjavu za RTL, s tvrdnjom da on zapravo nije obnašao funkciju koordinatora.

- Ja nisam bio nikakav koordinator seniorske reprezentacije. Dapače, postoji službeno ugovor koji ne govori o tome i to mi je žao. Takve laži da se mogu javno govoriti, to je hrabrost.

Zagreb: Ždrijeb kvalifikacija za EP u rukometu 2018. u Hrvatskoj

- Zašto vas je onda Zoran Gobac maknuo? - upitao ga je novinar.

- Jer misli da je otac rukometa! - podignuo je glas uzrujani Červar i nastavio:

- Mislio je da sam mu ja opasnost, a ja nisam nikome opasnost. Ja se bavim rukometom, nemam nikakve ambicije - zaključio je ljutiti Lino.

Kako god, njegova era u hrvatskom rukometu je završila. S njim je otišao i izbornik Hrvoje Horvat, kojeg je on sam predložio. Pitanje je hoće li ostati i Ivano Balić, a težak zadatak da vrati hrvatski rukomet na svjetski vrh pripao je novom izborniku Goranu Perkovcu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening