To je to što me zanima!

Červar: Ova je medalja najveća od svih osvojenih

Pokrali su nas suci naočigled, nisam doživio ovakvo suđenje nikada dosad. I baš sad u finalu Europskog prvenstva, kaže Červar
Vidi originalni članak

Nepuna tri sata naši su se rukometaši vozili autobusom od Lillehammera do aerodroma u Oslu. Vremena za analizu finalne utakmice s Dancima bilo je napretek. Svi su zajedno u autobsu još “odvrtjeli” cijeli film.
- Samo u prvom poluvremenu sam našao desetak situacija gdje su nas suci, blago rečeno, vidno zakinuli - ispalio je Lino dok se željno iščekivao poziv za let za Zagreb. Sjeo je i ispijajući voćni sok izvadio prijenosni DVD player. Na izbornikovu  programu - Hrvatska protiv Danske i španjolskog sudačkog para Huelin i Breto.
- Evo, pogledajte! Dajte, molim vas, pogledajte ovo - uzdisao je razočarano Lino gledajući kako Španjolci dosuđuju nepostojeći faul Voriju u napadu, a odmah potom i sumnjivi sedmerac za Dance.
- Nevjerojatno je što su samo oni u ovoj akciji vidjeli Vorijev faul, ma stvarno nevjerojatno! Pa jesu li oni ludi!? Oh, moj Bože, pokrali su nas naočigled sviju - zavapio je izbornik Červar nakon što je istu akciju svako malo vrtio unazad i “secirao” praktički kadar po kadar. Ni jedan jedini detalj nije mu mogao ni slučajno promaknuti.
- Nisam doživio takvo suđenje nikada do sada, i to baš u finalu Europskog prvenstva. Morao sam reagirati na sudačku nepravdu, ali nisam zaslužio crveni karton. No treba biti realan i reći da su Danci bili bolji, nisu im još i suci trebali pomagati - rekao je Červar i na kraju ponosno zaključio:
- Ova je generacija igrača za mene najbolja na svijetu, a ova je medalja vrjednija od svih do sada osvojenih. Toliko smo problema imali, a onda ti se u finalu još nađu i takvi suci - zaključio je izbornik Lino Červar.

IGRAČIMA PO 90.000 KUNA
Za osvojenu srebrnu medalju na EP-u u Norveškoj naši će rukometaši dobiti po oko 90.000 kuna svaki. Prema pravilniku o nagradama Hrvatskog rukometnog saveza, za srebrnu medalju na velikim natjecanjima momčad dijeli ukupno 190.000 eura, a igrači će dobiti i nagradu od hrvatske Vlade.
Prema Uredbi o nagrađivanju sportskih dostignuća u momčadskim sportovima, srebro igračima i članovima stručnog stožera donosi nagradu od 35.000 kuna. No ipak je od svega važnija - medalja oko vrata.

IZMISLILI TROFEJ ZA VORIJA
Nagradu za najboljeg obrambenog igrača Europskog prvenstva “pobrao” je Igor Vori, no čini se kako su je organizatori izmislili samo kako bi Norvežanina Lokea “ugurali” u najbolju momčad na mjesto pivota.
- Ma u redu je, ovo je vrijedna nagrada - rekao je Igor Vori, koji je zadnje utakmice igrao pod teškom prehladom i dosadnom šmrcavicom.



NI KOD KUĆE TAKO USPJEŠNI

Srebrna medalja iz Norveške najbolji je plasman Hrvatske na Europskim prvenstvima. Još 1994. bili smo treći, tek deset godina poslije uspjeli smo se ugurati u borbu za medalje, od Danaca smo tada izgubili u polufinalu. Godinu dana prije svjetskog zlata u Portugalu hrvatski je rukomet dotaknuo dno, bili smo posljednji, 16. na Europskom prvenstvu. Čak smo i na domaćem EP-u u Zagrebu zakazali, bili smo tek šesti.


Idi na 24sata

Komentari 3

  • lidl 28.01.2008.

    SVAKA ČAST I MOMCIMA I LINI! TAKO SE IGRA ZA DOMOVINU! NAJJAČI STE KOLEKTIVNI SPORT A TO STE NEBROJENO PUTA I DOKAZALI! VI STE I DALJE NAŠI ZLATNI PAKLENI DEČKI!! :))

  • jesenjin 28.01.2008.

    cestitke igracima hrvatske rukometne reprezentacije na velikom uspjehu...za mene ste prvaci...HRVATSKA U SRCU

  • crouch 28.01.2008.

    jos je vruca ova medalja pa je zato najveca od svih osvojenih do sada cokoLINO !

Komentiraj...
Vidi sve komentare