To je to što me zanima!

Šego zaključao gol, Duvnjak 'pokrao' Srbe: Hrvati via Beč

Hrvatska sa sve tri pobjede ide u Beč. Prvo Crna gora, pa Bjeloruisija, a evo sada i Srbija 24-21. Nije bilo jednostavno, nije se dala Srbija samo tako, ali tu je Duvnjak, tu je Šego, tu su 'kauboji'...
Vidi originalni članak

U susretu posljednjeg, trećeg kola A skupine europskog rukometnog prvenstva Hrvatska je u Grazu pobijedila Srbiju sa 24-21 završivši prvi dio prvenstva s tri pobjede. Bila je to utakmica koja nije imala rezultatsku važnost. Hrvatska je i prije zadnjeg kola osigurala prvo mjesto u skupini, dok je Srbija bila bez izgleda za prolaz.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

MEĐUGORSKA HOBOTNICA Motorist Šego: Ako osvojimo medalju, častim se motorom!

Hrvatska je odlično ušla u utakmicu, povela je 5-2, uz čak šest obrana Marina Šege u prvih 10 minuta susreta. Međutim, u nastavku prvog poluvremena Srbija je zaigrala bolje, okrenula je rezultat i na odmor je otišla s dva gola razlike (10-8).

Srbija je držala vodstvo i u prvih 15 minuta nastavka, no Hrvatska tada radi seriju 5-0 i od minus dva (12-14) bježi na +3 (17-14). Deset minuta prije kraja imali smo +6 (21-15) i do kraja susreta obranili smo vodstvo za konačnih 24-21.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Luka Stepančić i Domagoj Duvnjak sa po pet golova, dok su Luka Cindrić, Zlatko Horvat i Igor Karačić zabili po tri gola. Sjajni Marin Šego utakmicu je završio sa 15 obrana. Kod Srbije najefikasniji je bio Lazar Kukić sa četiri gola.

KOGA JE PRIPREMIO PERUNIČIĆ? Srbi nisu dobri? Pa igrači im igraju u Barceloni i Veszpremu

U drugom susretu u skupini Bjelorusija je u izravnom okršaju za prolaz pobijedila Crnu Goru sa 36-27 (17-11). Bjelorusija je ovom pobjedom osigurala nastavak natjecanja, ali u drugi krug ide bez bodova.

Mikita Vailupau sa sedam, te Siarhej Šilović i Artsem Karalek sa po pet golova predvodili su Bjelorusiju, dok su u suparničkim redovima najefikasniji bili Vladan Lipovina s pet i Filip Vujović sa četiri gola.

RAFAEL NADAL: 'Srpski navijači su fanatici pod supstancama! Zar je to tenis?'

Hrvatska je završila natjecanje u skupini A s tri pobjede i u drugi krug prenosi dva boda. Dalje, ali bez bodova ide i Bjelorusija, dok je za Crnu Goru i Srbiju EP završilo.

Osim Hrvatske u skupini I igrat će i Španjolska, Njemačka, te Bjelorusija. Hrvatska i Španjolska sele u Beč sa po dva boda, dok Njemačka i Bjelorusija kreću s nulom.

Posljednja dva suparnika u drugom krugu natjecanja Hrvatska će doznati u utorak kada su na rasporedu susreti trećeg kola u skupini B.

Idi na 24sata

Komentari 376

  • Konjushar 14.01.2020.

    Kako neki žele biti veči Hrvati od nas Hrvata hahaha

  • Konjushar 14.01.2020.

    Slavimo kao da smo pobijedili velesilu poput Francuske jbt

  • Konjushar 14.01.2020.

    A koliko od ovih 5.000 je došlo iz Hrvatske? ajde da pogodim... 5?

Komentiraj...
Vidi sve komentare