To je to što me zanima!

Češki reprezentativac: Ne želim se skrivati, homoseksualac sam

S Češkom je igrao na Europskom prvenstvu 2021. godine protiv Hrvatske, a postao je tek treći nogometaš visokog statusa koji je javno istupio kao homoseksualac
Vidi originalni članak

Nogometni reprezentativac Češke Jakub Jankto (27) javno je priopćio da je homoseksualac u objavi na društvenim mrežama. Jankto je član Sparta Praga gdje je na posudbi iz Getafea.

- Pozdrav, ja sam Jakub Jankto. Kao i svi, imam vrline i mane. Imam obitelj, imam prijatelje. Imam posao koji godinama radim na ozbiljan, profesionalan i stravstven način. Kao i svi ostali, želim živjeti bez predrasuda, nasilja i s ljubavlju - rekao je Jankto.

- Homoseksualac sam. Više se ne želim skrivati - dodao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jakub Jankto (@jakubjanktojr)

Jankto je klub ranije obavijestio da je homoseksualac, tako da ova vijest njima nije bila iznenađenje. 

- Jakub nam je ranije otkrio njegovu seksualnu orijentaciju. Sve je ostalo njegov osobni život. Nema više pitanja ni komentara. Imaš našu podršku, živi svoj život Jakub! Ništa drugo nije važno - priopćili su iz kluba.

Jankto je za reprezentaciju Češke odigrao 45 utakmica i zabio četiri gola. Igra na poziciji lijevog veznog, a većinu karijere proveo je u talijanskoj ligi gdje je igrao za Udinese, Ascoliju i Sampdoriju. Trenirali su ga hrvatski stručnjavi Ivan Jurić i Igor Tudor.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • tea7777 14.02.2023.

    Nitko nema pravo na osudu...koga briga? Imamo svi dosta i u svojim zivotima sr... sta me briga za tudje. Neka svatko uziva sta voli dok to mene ne ugrozava..to jel netko gey mene ne dovodi u nikakvu opasnost...zato, zivi i pusti druge da zive

  • Savao 13.02.2023.

    Ja volim žene. Žena je najljepše biće koje je Bog stvorio 🙂

  • VolbeatDbv 13.02.2023.

    Tko ti je rekao da se skrivaš, čemu paranoja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare