To je to što me zanima!

Rafa mu ne može ništa: Roger po 12. put u finalu Wimbledona

Pravi teniski klasik odigrali su Roger Federer i Rafael Nadal u All England Clubu. Maestralni Roger podsjetio je na najbolje dane i sa 7-6(3), 1-6, 6-3, 6-4 dobio Nadala za svoje 12. wimbledonsko finale
Vidi originalni članak

Rafa Nadal bio je odličan na ovogodišnjem Wimbledonu, mnogi su ga protiv Federera vidjeli i kao favorita, ali nije mogao protiv 'kralja All England Cluba'. Federer je briljantnom partijom podsjetio na 'stare dane'. Slavio je švicarski tenisač sa 3-1 u setovima (7-6(3), 1-6, 6-3, 6-4).

KIRURŠKI PRECIZAN Je li moguće? Federer srušio Goranov rekord na Wimbledonu

Prvi set odlično su otvorili i Španjolac i Švicarac. 'Bombardirali' su sve do 13. igre gdje je sve bolje krenulo za Nadala, ali Roger se držao one 'tko se zadnji smije, najslađe se smije' i odličnim preokretom stigao do 7-3 u trinaestoj igri za početnu prednost. No, probudio se Rafa u drugom setu.

Sve je ulazilo Španjolcu, a Federer kao da je bio na 'standby' modu. Dva je puta Nadal oduzimao servis 'majstoru travnate podloge' i sa velikih 6-1 na najbolji mogući način odgovorio Federeru na osvajanje prvog seta. Puno je griješio tada Roger, ali kao da mu se dogodio tvornički reset između drugog i trećeg seta nakon čega je samo promarširao do finala.

U trećem je setu stigao do breaka za 3-1, pa je ponudio Nadalu tri break prilike u sljedećem gemu koje Španjolac nije iskoristio. Siguran je bio Roger do kraja seta i sa 6-3 stigao na korak do finala. A na otvaranju četvrtog seta pokazao je kako je 'čovjek na misiji'. Nadal je pokazao lavovsko srce, ali jednostavno protiv Federera u ovakvom izdanju - nije išlo. Promašio je Švicarac masu bekhenda, ali one koje je pogodio, bili su maestralni. 

Stigao je do breaka za 2-1 i sigurno servirao do kraja susreta. Imao je dvije meč lopte na Nadalovom servisu koje je Španjolac odličnim potezima spasio, a zatim je manirom velikog gospodina sam skinuo bandažu na gležnju koja ga je mučila i nije zvao medicinski predah iako bi mu u tom trenutku dobro došao. Imao je Rafa i break priliku za veliki povratak u meč, ali Roger je odlično izvukao situaciju i nakon pete meč lopte dočekao Rafinu pogrešku za svoje 12. wimbledonsko finale!

tamo ga čeka Novak Đoković koji je u polufinalu bio bolji od Roberta Bautiste Aguta također sa 3-1 (6-2, 4-6, 6-3, 6-2) u setovima. Svjetski broj jedan ima bolji omjer, odnosno slavio je u 25 od 47 susreta. U Wimbledonu su igrali tri puta - dva je puta slavio Novak, a jednom Roger.

Finale je na rasporedu u nedjelju, 14. srpnja, s početkom u 15 sati.

Idi na 24sata

Komentari 183

  • kajzer/soze/80🇷🇸 13.07.2019.

    Federer legenda,najbolji inada teniser,za mene i sportista,svaka čast!!Hej,posle 11 godina i 6 dana,pobediti Nadala,bacio sam 425 eura na Nadala,misleći da dobija,ali hebo novce,oni se daju zaraditi,ali ovo ostaje večno,jer da je Rafa dobio,mnogi bi osporavali to da je Federer i pored najnapadačkijeg i najelegantnijeg tenisa lošiji,ovako mogu samo da ćute...I ja sam sumnjao,obzirom kako je Rafa bio ubedljiv,ali uspeo me Goat razuveriti...Velike šanse ima ibprotiv Noleta,jer Djoković je sada tri godine stariji😂a Federer sa ovakvim bekhendom i riternom za mene igra tenis života...Ko god da pobedi,biće mi drago!!Nekad je skor bio 23:9 za Nadala,sad 24-16...šteta kad je Roger bio u formi,slabo su igrali...inače,prosek Nadalovog servisa brži 13km/h nego prethodnih sezona...Nadal je vraćao kratke riterne,a to ne može protiv Rogera,i neverovatno puno poena Roger dobio posle dugih razmena!!

  • 13.07.2019.

    Navijalo se za Bautistu nebojse klosari jedni Ali nikada vas roger nece ovo uzet

  • Zmar116 13.07.2019.

    Vrhunski tenis,nevjerovatne duge izmjene jakih i preciznih udaraca u kojoj se Federer pokazao boljim..Četvrti set je bio vrh vrhova teniske igre uopće..Uživao sam u svakom poenu.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare