To je to što me zanima!

Chago: Upala stidne kosti boli kao ubadanje nožem

Bišćan je nakon operacije trbušnog zida počeo trenirati. No upalila se stidna kost. Chago je kao i Bišćan imao iste probleme no spasio ga je odmor
Vidi originalni članak

Igor Bišćan zbog upale stidne kosti napustio je pripreme u Turskoj. Nakon što se oporavio od operacije trbušnog zida, počeo je trenirati, no ne zadugo. U međuvremenu je u Zagrebu brutalno pretukao taksistu nakon što je parkirao automobil na taksi stajalištu. U tučnjavi nije ozlijeđen, no zato su ga problemi sa zdravljem pogodili u Turskoj...
- Operacija na trbušnom zidu, prije četiri mjeseca, bila je obavljena perfektno, ali njegova prevelika želja za povratkom u natjecateljski ritam dovela je do ove neugode. Malo je ipak požurio. Tijelo ne možete prevariti. Najbolja terapija je mirovanje - rekao je Dinamov liječnik Hrvoje Šojat.
O eventualnom povratku na travnjak liječnik 'modrih' nije mogao previše reći.
- Ha, teško je to prognozirati. To je upala stidne kosti, nije tu riječ o mišiću. Bol se javlja čim opali po lopti - kaže Šojat.
Baš kao Igor Bišćan, trbušni zid operirao je još jedan Dinamov igrač, Mathias Chago. I njemu se poslije upalila stidna kost.
- Jako, jako boli. Ne znam kako bih vam najlakše objasnio. Evo, otprilike kao da vam netko zabija nož u to mjesto. Čim se pomaknete, imate osjećaj da vas ubadaju nožem - rekao je Kamerunac na posudbi u Istri.
Mathias je dugo bio izvan terena.
- Svaki organizam drukčije reagira. Mene je spasilo mirovanje. Nakon toga počeo sam lagano vježbati i na kraju sam ponovno počeo igrati. Treba samo puno mirovati.
Dinamov kapetan bit će najmanje mjesec i pol izvan terena. Potom bi mogao početi trčkarati, tako da je za njega sezona izgubljena. Na ljeto će imati 32 godine, tko zna hoće li imati motiva za novi povratak...


OD MAKSIMIRA DO LIVERPOOLA I NATRAG
1. Igor Bišćan počeo je karijeru u Dinamu, s kojim je igrao Ligu prvaka
2. U Liverpool je stigao 2000. kao veliko pojačanje i ostao pet godina
3. Nakon Anfielda otišao je u grčki Panathinaikos, gdje ostaje dvije godine
4. S 29 godina namjeravao je završiti karijeru, pa je igrao tenis
5. Vraća se u Dinamo, u kojem ga često muče ozljede, no on ne odustaje


JURČIĆ: BIŠĆAN DAJE SVE OD SEBE, NE ZNA SE ČUVATI
Odlaskom Dejana Lovrena te nedolaskom Osječanina Domagoja Vide, na stoperskoj poziciji nastala je rupa. To znači da će stopera morati igrati Leandro Cufre, koji je dosad igrao lijevog bočnog.
- Najveći je problem što nemamo nikakve vremenske rokove Igorova povratka. To nas sve čini nervoznima i nezadovoljnima. Ako nakon mjesec dana bude dobro, onda je to OK, ali u suprotnom... Bišćan uvijek daje sve od sebe, ne zna se čuvati - rekao je utučeni trener Dinama Kruno Jurčić.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • plavocrni 05.02.2010.

    zasto cufre mora igrat stopera,kad barbaric i kovac pokrivaju ta mjesta?

Komentiraj...
Vidi sve komentare