To je to što me zanima!

Challenger, San Jose: Škugor preko Gabašvilija do polufinala

Hrvatski tenisač Franko Škugor igrat će u polufinalu ATP Challenger turnira u San Joseu (Kostarika), nakon pobjede protiv Rusa Teimuraza Gabašvilija 6-4, 6-4
Vidi originalni članak

Nastavio je time Škugor sjajnu seriju na turniru vrijednom 50.000 američkih dolara (tvrda podloga), te je do polufinala došao bez izgubljenog seta (u tri meča). Dakako, pobjeda protiv Gabašvilija je najupečatljivija, budući da je riječ o 77. tenisaču na svijetu i prvom nositelju turnira.

U cijelom je meču Škugor suparniku dopustio jednu jedinu break-loptu (u drugom setu), koju ovaj nije iskoristio. Na servisu je Škugor igrao sjajno, pa je tako osvojio 71 posto poena nakon prvog (24 od 34) i čak 82 posto nakon drugog ubačenog servisa (18 od 22). Ukupno je imao četiri break-prilike uz polovičnu iskorištenost.

U polufinalu će 23-godišnji Škugor, 164. trenutačno na ATP ljestvici, igrati protiv Ekvadorca Giovannija Lapenttija (206. na svijetu). U karijeri nisu nikada igrali, a Lapentti je u četvrtfinalu bio bolji od Irca Sorensena 6-4, 6-3.

U drugom će polufinalu igrati Victor Estrella iz Dominikanske Republike i Rus Igor Kunjicin.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare