To je to što me zanima!

Chelsea postavio rekord, Mateo Kovačić stvorio najviše prilika

Kovačić je imao 92.3% točnih dodavanja - uspješnih je bilo 96 od 104 koliko ih je uputio, a na susretu je kreirao tri prilike, najviše od suigrača. Chelsea je slavio s 2-1 u gostima protiv Newcastlea...
Vidi originalni članak

Chelsea je s 2-1 pobijedio Newcastle i tako nakon tri odigrana kola ima devet osvojenih bodova. Iako je igra plavaca bila dobra, da dođu do golova pomogla im je i sreća - zabili su iz penala, a pobjedu im je osigurao autogol.

Međutim, pamti se rezultat, ali i statistika, a Chelsea je u nedjelju postavio klupski rekord po broju dodavanja u jednoj premijerligaškoj utakmici. Plavci su susret završili s nevjerojatnih 81 posto posjeda lopte i 15 udaraca prema protivničkim vratima. 

VIDE: CHELSEA SLAVIO Kovačić prvi put u početnih 11: Odigrao solidno u Newcastleu

Sarrijev stil igre se itekako osjetio i vidio. Plavci su imali nevjerojatnih 913 dodavanja od čega je 838 bilo uspješnih . Za usporedbu, Newcastle je imao samo 200 dodavanja, od toga 182 uspješna. Najviše je to dodavanja Chelseaja otkako Opta bilježi statističke podatke, ali nije i rekord Premier lige jer njega drži Guardiolin City s 1015 dodavanja u travnju ove godine u utakmici sa Swanseajem.

A u Sarrijevoj viziji igre najviše se istaknuo igrač kojeg je povukao sa sobom iz Napolija - Jorginho koji je imao 173 dodavanja (158 uspješna). Samo jedno dodavanje mu je nedostajalo da izjednači prvenstveni rekord Ilkaya Gündogana iz ožujka.

Sjajan je bio i Mateo Kovačić sa 92.3% točnih dodavanja - izvršio je 96 od 104 koliko ih je uputio, a na susretu je kreirao tri prilike, najviše među svojim suigračima. Kovačić je odigrao 79 minuta, a Sarri je nakon utakmice otkrio da je hrvatski veznjak sam zatražio izmjenu.

- Mislio sam Hazardu dati 70-75 minuta, ali odmah nakon našeg prvog gola Mateo Kovačić me pitao da ga zamijenim pa nisam mogao i Edena izvaditi - otkrio je trener Chelseaja pa dodao:

- Utakmica je bila teška, bili su strašno kompaktni, bilo je nemoguće pronaći prostor. Nikada nisam vidio da je Benitez igrao s petoricom u obrani, to me na početku jako iznenadilo.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • st.hrvatska 27.08.2018.

    Sva dodavanja na 5m. A ona duža presjeklo

  • lovac_u_mutnom 27.08.2018.

    Velika je razlika izmedju dodavanja Man. CIty-ja i Chelsea.... jedni dodaju prema napred non stop dok se ovi drugi dodaju na svojoj polovici. Za pljuvace, nisam niciji navijac, previse sam star da bih navijao za strane klubove.....

  • Xyster 27.08.2018.

    Da pogodim sve tri šanse su bili udarci izvana suigrača(Rudiger, Hazard i valjda još netko). Što sve danas ne spada pod kreiranje šansa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare