To je to što me zanima!

Chicago pobijedio Houston, LeBron je 12. svih vremena

Bojan Bogdanović je s 14 koševa (šut 5/12), pet skokova i tri asistencije bio drugi najbolji igrač Brooklyna. Mario Hezonja postigao je dva poena i to oba iz slobodnog bacanja u pobjedi Orlanda
Vidi originalni članak

LeBron James je u pobjedi Clevelanda 107-87 nad Brooklynom ubacio 24 koša te već u prvoj četvrtini prestigao Dominiquea Wilkinsa te je sada s 26.689 poena na 12. mjestu ljestvice najboljih NBA strijelaca svih vremena.

- Počašćen sam što sam došao u tu "poziciju" - rekao je o svom postignuću James koji je zahvaljujući dobroj igri svoje momčadi mogao odmarati u posljednjoj četvrtini dvoboja protiv Brooklyna, u kojem su Cavaliersi stigli do 53. ovosezonske pobjede i učvrstili se na vrhu Istočne konferencije.

Tijekom dvoboja protiv oslabljenih Netsa, koji su igrali bez svog najboljeg igrača, centra Brooka Lopeza, Cavsi su imali i 32 koša prednosti pa konačnih -20 iz perspektive gostiju i ne izgleda toliko loše. Jamesovih 11 asistencija je ponajviše završilo u rukama Kevina Lovea koji je postigao 19 koševa i imao 10 skokova. Kod Netsa najbolji je bio Thaddeus Young s 18 poena i osam skokova.

Bojan Bogdanović je s 14 koševa (šut 5/12), pet skokova i tri asistencije bio drugi najbolji igrač Brooklyna koji je u Clevelandu doživio 54. ovosezonski poraz, a hrvatski je reprezentativac tijekom utakmice vrlo često bio u izravnim dvobojima s LeBronom Jamesom.

Mario Hezonja je bio gotovo neprimjetan na gostovanju Orlanda kod Indiane, ali je njegova momčad ostvarila iznenađujuću pobjedu 114-94. Hrvatski reprezentativac je za 15 minuta ubacio samo dva koša, oba iz slobodnih bacanja, te imao tri skoka i jednu asistenciju.

Nakon 13 utakmica izbivanja, u momčad Orlanda vratio se Nikola Vučević, ali nije bio u početnoj petorci. Crnogorski centar je za 25 minuta postigao 24 koša uz šut 12/15. Francuz Evan Fournier je s 25 koševa bio najbolji strijelac Magica, a najsvestranijim se u ovom dvoboju pokazao Victor Oladipo s 18 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

Paul George je bio na uobičajenom učinku od 27 koševa, osam skokova i tri asistencije, ali nije imao dovoljno raspoloženih suigrača koji bi se, prije svega, obrambeno suprotstavili napadački raspoloženim igračima Orlanda. Indiana (39-36) je i dalje na osmom mjestu Istočne konferencije, ali sada ima samo jednu pobjedu više od Chicaga (38-37) koji je u noći s četvrtka na petak slavio sa 103-100 u Houstonu.

Nikola Mirotić je pogodio pet od 10 trica i završio dvoboj s 28 koševa, a Jimmy Butler je uz 21 poen imao osam skokova i šest asistencija za pobjednike Bullse. James Harden je s 24 poena i osam asistencija bio najbolji strijelac Rocketsa, za koje je Patrick Beverley postigao 22 koša, a Michael Beasley imao učinak od 20 poena i 11 skokova.

Domaći su tijekom treće dionice imali i 14 koševa prednosti (71-57), a u posljednju četvrtinu donijeli devet poena viška. No, Chicago se uspio vratiti ponajviše zahvaljujući igračima s klupe. Rocketsi su imali priliku izboriti produžetak, ali je Trevor Ariza promašio potpuno otvorenu tricu.

Kevin Durant se vratio u momčad Oklahoma Cityja i s 31 košem bio najbolji strijelac Thundera u pobjedi 119-117 nad LA Clippersima, ali su u naizvjesnoj završnici ključne uloge imali Russell Westbrook i centar Steven Adams. Od posljednjih devet koševa domaćih Westbrook je postigao pet, a nakon njegovog promašaja kod 117-117 Adams je uspio skokom u napadu ugurati loptu u koš.

Gosti su imali napad za produžetak, ali je ulaz Austina Riversa bio neuspješan. Westbrook je uhvatio loptu nakon promašaja te utakmicu završio s 26 koševa i 11 asistencija, ali su mu dva skoka nedostajala za novi 'triple-double'. Adams je postigao 13 koševa, a Serge Ibaka 16.

Clippersi su igrali bez ozlijeđenog Piercea, a Doc Rivers je odlučio odmarati Chrisa Paula, DeAndrea Jordana i J. J. Redicka, što je najbolje iskoristio trenerov sin Austin Rivers i postigao 32 koša, koliko je ubacio i iskusni Jamal Crawford. Utakmica za obje momčadi nije imala poseban rezultatski značaj, jer je Thunder osigurao naslov u Sjeverozapadnoj diviziji i treću poziciju za doigravanje, dok Clippersi teško mogu biti lošiji od četvrtog mjesta na Zapadu.

U preostalih sedam utakmicama regularne sezone momčad Doca Riversa i jedna pobjeda može biti dovoljna za potvrdu četvrtog mjesta koje donosi prednost domaćeg terena u prvom krugu doigravanja, a tamo će Clippersi najvjerotnije igrati protiv Memphisa (41-34) ili Portlanda (40-36) koji je u sinoćnjem dvoboju na svom terenu sa 116-109 nadigrao Boston, uz 28 koševa Al-Farouqa Aminua.

Rezultati NBA lige:

  • Cleveland - Brooklyn 107-87
  • Houston - Chicago 100-103
  • Indiana - Orlando 94-114
  • New Orleans - Denver 101-95
  • Oklahoma - LA Clippers 119-117
  • Portland - Boston 116-109
Idi na 24sata

Komentari 13

  • montello 01.04.2016.

    houston je gotov užasni su

  • strmi007 01.04.2016.

    sve su to namještaljke

  • zelena_jabuka 01.04.2016.

    neslazem se s tobom oko toga da bi kralj dobio mvp da je igrao ovako cilu sezonu, jer sta bi onda rekao za westbrooka a tek za stivia da igraju cijelo sezonu na najvecem nivou kako su igrali a valja spomenut i georga koji strasno igra , trenutno su mi nji dvojica za nijansu bolji od lebrona, takoder po meni sve osim finala gsw i spursa/oklahome bi bilo veliko iznenađenje, jer realno clipersi nemaju sanse da pariraju ovom gsw pogotovo u playoffu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare