Obavijesti

Sport

Komentari 13

Chicago pobijedio Houston, LeBron je 12. svih vremena

Chicago pobijedio Houston, LeBron je 12. svih vremena
1

Bojan Bogdanović je s 14 koševa (šut 5/12), pet skokova i tri asistencije bio drugi najbolji igrač Brooklyna. Mario Hezonja postigao je dva poena i to oba iz slobodnog bacanja u pobjedi Orlanda

VIDEO

LeBron James je u pobjedi Clevelanda 107-87 nad Brooklynom ubacio 24 koša te već u prvoj četvrtini prestigao Dominiquea Wilkinsa te je sada s 26.689 poena na 12. mjestu ljestvice najboljih NBA strijelaca svih vremena.

- Počašćen sam što sam došao u tu "poziciju" - rekao je o svom postignuću James koji je zahvaljujući dobroj igri svoje momčadi mogao odmarati u posljednjoj četvrtini dvoboja protiv Brooklyna, u kojem su Cavaliersi stigli do 53. ovosezonske pobjede i učvrstili se na vrhu Istočne konferencije.

Tijekom dvoboja protiv oslabljenih Netsa, koji su igrali bez svog najboljeg igrača, centra Brooka Lopeza, Cavsi su imali i 32 koša prednosti pa konačnih -20 iz perspektive gostiju i ne izgleda toliko loše. Jamesovih 11 asistencija je ponajviše završilo u rukama Kevina Lovea koji je postigao 19 koševa i imao 10 skokova. Kod Netsa najbolji je bio Thaddeus Young s 18 poena i osam skokova.

Bojan Bogdanović je s 14 koševa (šut 5/12), pet skokova i tri asistencije bio drugi najbolji igrač Brooklyna koji je u Clevelandu doživio 54. ovosezonski poraz, a hrvatski je reprezentativac tijekom utakmice vrlo često bio u izravnim dvobojima s LeBronom Jamesom.

Mario Hezonja je bio gotovo neprimjetan na gostovanju Orlanda kod Indiane, ali je njegova momčad ostvarila iznenađujuću pobjedu 114-94. Hrvatski reprezentativac je za 15 minuta ubacio samo dva koša, oba iz slobodnih bacanja, te imao tri skoka i jednu asistenciju.

Nakon 13 utakmica izbivanja, u momčad Orlanda vratio se Nikola Vučević, ali nije bio u početnoj petorci. Crnogorski centar je za 25 minuta postigao 24 koša uz šut 12/15. Francuz Evan Fournier je s 25 koševa bio najbolji strijelac Magica, a najsvestranijim se u ovom dvoboju pokazao Victor Oladipo s 18 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

Paul George je bio na uobičajenom učinku od 27 koševa, osam skokova i tri asistencije, ali nije imao dovoljno raspoloženih suigrača koji bi se, prije svega, obrambeno suprotstavili napadački raspoloženim igračima Orlanda. Indiana (39-36) je i dalje na osmom mjestu Istočne konferencije, ali sada ima samo jednu pobjedu više od Chicaga (38-37) koji je u noći s četvrtka na petak slavio sa 103-100 u Houstonu.

Nikola Mirotić je pogodio pet od 10 trica i završio dvoboj s 28 koševa, a Jimmy Butler je uz 21 poen imao osam skokova i šest asistencija za pobjednike Bullse. James Harden je s 24 poena i osam asistencija bio najbolji strijelac Rocketsa, za koje je Patrick Beverley postigao 22 koša, a Michael Beasley imao učinak od 20 poena i 11 skokova.

Domaći su tijekom treće dionice imali i 14 koševa prednosti (71-57), a u posljednju četvrtinu donijeli devet poena viška. No, Chicago se uspio vratiti ponajviše zahvaljujući igračima s klupe. Rocketsi su imali priliku izboriti produžetak, ali je Trevor Ariza promašio potpuno otvorenu tricu.

Kevin Durant se vratio u momčad Oklahoma Cityja i s 31 košem bio najbolji strijelac Thundera u pobjedi 119-117 nad LA Clippersima, ali su u naizvjesnoj završnici ključne uloge imali Russell Westbrook i centar Steven Adams. Od posljednjih devet koševa domaćih Westbrook je postigao pet, a nakon njegovog promašaja kod 117-117 Adams je uspio skokom u napadu ugurati loptu u koš.

Gosti su imali napad za produžetak, ali je ulaz Austina Riversa bio neuspješan. Westbrook je uhvatio loptu nakon promašaja te utakmicu završio s 26 koševa i 11 asistencija, ali su mu dva skoka nedostajala za novi 'triple-double'. Adams je postigao 13 koševa, a Serge Ibaka 16.

Clippersi su igrali bez ozlijeđenog Piercea, a Doc Rivers je odlučio odmarati Chrisa Paula, DeAndrea Jordana i J. J. Redicka, što je najbolje iskoristio trenerov sin Austin Rivers i postigao 32 koša, koliko je ubacio i iskusni Jamal Crawford. Utakmica za obje momčadi nije imala poseban rezultatski značaj, jer je Thunder osigurao naslov u Sjeverozapadnoj diviziji i treću poziciju za doigravanje, dok Clippersi teško mogu biti lošiji od četvrtog mjesta na Zapadu.

U preostalih sedam utakmicama regularne sezone momčad Doca Riversa i jedna pobjeda može biti dovoljna za potvrdu četvrtog mjesta koje donosi prednost domaćeg terena u prvom krugu doigravanja, a tamo će Clippersi najvjerotnije igrati protiv Memphisa (41-34) ili Portlanda (40-36) koji je u sinoćnjem dvoboju na svom terenu sa 116-109 nadigrao Boston, uz 28 koševa Al-Farouqa Aminua.

Rezultati NBA lige:

  • Cleveland - Brooklyn 107-87
  • Houston - Chicago 100-103
  • Indiana - Orlando 94-114
  • New Orleans - Denver 101-95
  • Oklahoma - LA Clippers 119-117
  • Portland - Boston 116-109
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...