To je to što me zanima!

Chicharito (22) prošle godine zamalo prekinuo karijeru

Javier Hernanadez dvije godine nije uspijevao postići gol za svoju momčad, meksičku Guadalajaru, što ga je doslovno izluđivalo i htio je prekinuti karijeru
Vidi originalni članak

U razgovoru za The Sun Javier Hernandez Sr., poznat i po nadimku El Chicharo, otkrio je da je njegov istoimeni sin prije godinu i pol dana pomišljao na prekid karijere jer nije mogao zabiti gol...

Meksički nogometaš koji je Manchester Unitedu u dvjema prošlim utakmicama donio pobjede protiv Stokea (Premiership) i Wolverhamtona (Carling Cup) zabivši tri krasna i vrlo važna gola bio je u nepodnošljivoj golgeterskoj krizi u proljeću prošle godine. Tada 20.5-godišnji napadač dvije godine nije uspijevao postići gol za svoju momčad, meksičku Guadalajaru, što ga je doslovno izluđivalo.

- U to je vrijeme studirao ekonomiju na izvanrednom studiju. Došao mi je i rekao da toliko u tome uživa, za razliku od nogometa, da pomišlja profesionalno se posvetiti samo biznisu - rekao je El Chicharo (Grašak), koji je tim nadimkom prozvan zbog izraženih zelenih očiju, nakon čega je nadimak u umanjeničkoj formi naslijedio i njegov nasljednik.

- Sumnjao je tada da može igrati prvoligaški nogomet u Meksiku. Objasnili smo mu da mora biti strpljiviji. No, kao i svi mladi igrači, to mu nije polazilo za rukom.

- Svejedno, znao sam da će prebroditi tu krizu. Više sam bio skeptičan kad je bio mlađi. Činilo mi se da nikad neće postati profesionalac. Tada je počeo sazrijevati. Primijetio sam promjenu kad je imao 15 godina. Izrazio je želju da pokuša ostvariti karijeru. Cijela ga je obitelj podržala.

Chicharitov otac igrao je za Meksiko na Svjetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine, a njegov djed Tomas Balcazar na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj daleke 1954. godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare