To je to što me zanima!

Chris Warren: Gostovanje u Zagrebu najteže je u Europi

Bivši igrač Cibone i prva zvijezda Avellina, koji u srijedu stiže u Zagreb, ima snažnu želju biti bolji od svojih brojnih prijatelja i bivših suigrača
Vidi originalni članak

Nakon nepune tri sezone u Ciboni, Panamac Chris Warren ovoga je ljeta napustio Zagreb. Otišao je u talijanski Air Avellino, momčad koja je ove sezone prvi put u Euroligi. A Chris je tamo glavna zvijezda. Najbolji strijelac, čovjek kojega se traži uvijek kada je najteže. Tako će biti i u srijedu, Warren s Avellinom dolazi pod Toranj, u dobro poznatu dvoranu.
- Čudno je vratiti se u dvoranu u kojoj sam toliko dugo bio 'doma'. Drago mi je vidjeti da Ciboni ide dobro, a istovremeno želim i da Avellino bude bolji, da pobjedi u ovoj utakmici. U Zagrebu imam puno prijatelja, bivših suigrača, ali na vrhu su skupine i želim ih maknuti otamo - kaže Warren u razgovoru za službenu stranicu Eurolige. Kao bivši igrač Cibone, vrlo dobro poznaje karakter zagrebačke publike.
- Dvorana će sigurno biti puna. Čim Cibona dobro odigra nekoliko utakmica, gledatelji odmah dolaze. A kada je tako, gostovanje u Zagrebu je jedno od najtežih u Euroligi. Cibona puno bolje igra doma, pogotovo kada im krene na početku - rekao je 27-godišnji Panamac. Prošle sezone, u njegovoj posljednjoj zagrebačkoj godini, Cibona nije izgledala najbolje. No ove sezone složena je jedna nova, bolja momčad.
- Imaju sjajne šutere, dobru momčad i jako dobrog trenera. Kada igraš protiv njih, moraš obratiti pozornost njihoove kontre i polukontre. Siguran sam da neće biti lako - dodaje Chris.
A dok Avellino bude pazio na Cibonine kontre i polukontre, Cibona će morati paziti na Chrisa. Podatak da je ove sezone, u prve četiri utakmice Eurolige, zabijao 18.8 koševa i lovio 5.5 lopti po utakmici dovoljno govori.

U EUROPU IZ MEKSIKA
U siječnju 2006. bio sam u Meksiku i čekao početak nove sezone kada me pozvala Cibona. Znao sam koliko je to velik klub i odmah sam otišao. Bila je to velika prilika za mene, prisjeća se Chris.
- Kada si u momčadi poput Cibone, svi unaprijed upisuju pobjede, a tako nije lako igrati - dodao je Warren.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • BBBoXer 25.11.2008.

    najbolji amerikanac je bio scoony penn !!!!!!!!!!!

  • marq.fcb 25.11.2008.

    a Čakia si zaboravio? on je najveća crna faca u ciboni;)

  • JAX 25.11.2008.

    warren je jedini amerikanac koji je nesto valjao u ciboni

Komentiraj...
Vidi sve komentare