To je to što me zanima!

Cibona bez senzacije: Partizan pobijedio u Draženovu domu

Cibona je odlično odigrala prvu četvrtinu, a tijekom uvodnih deset minuta imala je i sedam razlike. Kapusta je imao 15 asistencija, a Željko Obradović je naglasio: 'Podatak da su imali 26 asistencija govori da igraju kao tim'
Vidi originalni članak

Košarkaši Cibone odigrali su prvu utakmicu u novoj sezoni regionalne ABA lige te je Partizan slavio u Zagrebu s uvjerljivih 105-81 (25-26, 33-15, 24-19, 23-21).

Cibona je odlično odigrala prvu četvrtinu koju je dobila 26-25, a tijekom uvodnih deset minuta imala je i vodstvo od sedam poena razlike. Posebno treba istaknuti odličnu rolu Kapuste na startu utakmice koji je sjajno razigrao momčad sa sedam asistencija.

NESLANA ŠALA Ciboni hakirali profil?! 'Bog je stvoria čovika, a Zadar košarku'

U uvodnih 10-15 minuta Partizan je stalno lovio zaostatak, a u kontaktu ga je držao odličan šut za tri poena (pet od šest pogođenih uvodnih trica) te Punter koji je pogodio baš sve u uvodnom dijelu susreta. Partizan je žestoko odigrao kraj poluvremena. Poveo je i na odmor otišao s velikih 58-41 čime je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Kod Cibone su najbolji bili Krešimir Ljubičić s 19 poena te Lovro Mazalin koji je ubacio 10 poena uz pet skokova. Kapusta je dvoboj okončao s čak 15 asistencija. Kod Partizana po 14 poena su ubacili Punter, Vukčević i Trifunović.

Trener Josip Sesar nakon utakmice je izjavio:

- Nakon poraza u Splitu, gdje nismo dobro reagirali, napravili smo jedan dobar trening i pripremu za Partizan. Mogu reći da sam danas zadovoljan s prvom četvrtinom i načinom kako smo se prezemntirali no kad izgubiš utakmicu, bez obzira što je s druge strane euroligaška momčad Partizana i jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener Europe svih vremena Željko Obradović, ostaje gorčina. U zadnje dvije minute s nizom loših odluka upropastili smo dojam. Čestitam Partizanu na pobjedi i želim im dobru sezonu.

Trener Partizana Željko Obradović rekao je:

- Utakmicu smo započeli agresivno i ekipa je proradila od sredine prve četvrtine. Promijenili smo obranu i to je dovelo do toga da smo se puno bolje kretali i u napadu, dobijemo poene iz kontranapada i igramo laganije. Posljedica toga je bila izvanredan šut u prvom poluvremenu i 58 postignutih poena. Igrači su odigrali vrlo ozbiljno, agresivno. Čestitke i Ciboni. Mislim da su vrlo mlada ekipa i da podatak da su imali 26 asistencija govori u prilog tome da igraju kao tim, da prepoznaju sve kako treba i na tome im čestitam te im želim sve najbolje u nastavku.

U nastavku nedjelje prvu će utakmicu u ABA ligi odigrati Split koji u Podgorici gostuje kod Budućnosti. Ranije su odličnu premijeru u novoj sezoni odradili košarkaši Zadra koji su na domaćem terenu svladali crnogorski Studentski centar 96-67.

POČELO PRVENSTVO Splićanima pripao prvi derbi: Nova Cibona pala u završnici

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Boki !!! 03.10.2022.

    Uhhh kakvu smo vam štetu NANELI !!!

  • ferdo zagorec 02.10.2022.

    -24,na domaćem parketu,na što je spala Cibona,tuga i jad.

  • zorozimba 02.10.2022.

    Čemu ta bla-bla liga...nema tu sreće....

Komentiraj...
Vidi sve komentare