To je to što me zanima!

Cibona može i bez Šarića, u produžetku ipak slomila MZT

Iako je više od sedam posljednjih minuta igrala bez Darija Šarića, Cibona se uspjela provući protiv MZT-a svladavši ga 93-90 nakon produžetka
Vidi originalni članak

Iako je više od sedam posljednjih minuta igrala bez Darija Šarića, Cibona se uspjela provući protiv MZT-a svladavši ga 93-90 nakon produžetka. Dariju Šariću su dvije minute i 17 sekundi prije kraja dosudili prekršaj u skoku. Bio mu je to peti i ostatak utakmice morao je odgledati s klupe.

- Stvarno sam se glupo osjećao, kao da sam napustio momčad. Ali momci su se skupili i bez mene, pogotovo Kuridža s tri ključna poteza - rekao je Šarić.

Zaista, Marko Jagodić Kuridža bio je tihi junak ove utakmice. U produžetku je prvo pogodio tricu, svoju tek četvrtu ove sezone u ABA ligi, za plus dva. U posljednjoj minuti je prvo blokadom zaustavio makedonski napad, a onda uhvatio ofenzivni skok, kojim je gostima ubio svaku nadu.

- On ima nezahvalnu ulogu da mora biti dobar kad ne ide Šarića i Planinića, pa ponekad nije mentalno spreman za to. Ovo što je danas pokazao, to hoćemo od njega - zadovoljan je bio Slaven Rimac.

No možda bi i Kuridžina borbenost ostala nenaplaćena da malo više od minutu prije kraja produžetka Ivan Siriščević nije pogodio tricu. Svoju petu na utakmici za pet razlike. Zatim je potvrdio pobjedu s dva slobodna bacanja.

- Danas sam iskočio ja, drugi put će netko drugi. Borimo se, jako želimo na taj Final Four - rekao je Sira, koji je bio prvi strijelac utakmice s 21 košem i pet trica iz šest pokušaja.

Dario Šarić ''zapeo'' je na 18 koševa i sedam skokova, Blassingame je ubacio 13 uz 11 asistencija, a Kuridža, Planinić i Kus zabili su po 10 poena.

- U posljednje vrijeme bezrazložno igramo pod pritiskom, ali ovaj put smo pokazali da i bez Šarića možemo imati glavu i rep - zaključio je Rimac.

Borba za Final Four sve je žešća, pogotovo nakon Partizanova kiksa u Ljubljani, gdje ga je Olimpija svladala 66-59. Pobijedi li Budućnost u ponedjeljak Igokeu, tri će momčadi u posljednja tri kola ući s istim omjerom, a samo dvije će na završni turnir.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • gospon fulir 10.03.2014.

    Bravo dečki, tak se gine za Zagreb i Cibonu.

  • Pivica velika 10.03.2014.

    Bolje da ne idu na F4. Doživijet će debakl !

  • daljinac 10.03.2014.

    dećki su pravi ! tako se bori za klub i za hrvatsku košarku. čestitam !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare