To je to što me zanima!

Cibona potvrdila odustajanje od Eurolige, mijenja je Zvezda?

Prema informacijama koje su krenule iz Beograda, regionalni košarkaški prvak Cibona odustat će od nastupa u Euroligi. Informacija je potvrđena i iz samog Tornja
Vidi originalni članak

Financijski problemi Cibone nisu nikakva novost, no za sobom su donijeli puno veće probleme. Naime, kako je pisao srbijanski B92, cibosi će se povući iz izdanja Eurolige za sljedeću sezonu.

Pobjednik ABA lige prodajom nekretnina Gradu Zagrebu neće moći namiriti dugove i skidanje Fibine blokade te zbog toga odustaje od elitnog klupskog košarkaškog natjecanja Starog kontinenta.

- Razgovarao sam s čelnicima Cibone, oni su priopćili Euroligi da su odustali. U tom slučaju Crvena zvezda ide izravno u Euroligu, a Partizan najvjerojatnije u kvalifikacije - izjavio je za beogradsku televiziju generalni direktor ABA lige Roman Lisac.

Nije dugo trebalo čekati potvrdu iz Savske...

- Nakon pomnih analiza postojeće situacije i razmatranja svih mogućih opcija, vodstvo Košarkaškog kluba Cibona moralo je donijeti odluku o nenastupanju u natjecanju Eurolige sljedeće košarkaške sezone - stoji u priopćenju.

- Nažalost, realnost je takva da Klub nije u mogućnosti zadovoljiti sve zadane kriterije potrebne za sudjelovanje u ovom natjecanju te je, sukladno tome, primoran odustati od nastupa u Euroligi - ističe se.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ranije je najavio kako se "ništa ne mora, pa tako ni igrati Euroliga". - Ako bismo išli u Euroligu samo sudjelovati pa da budemo vreća za nabijanje, ja nisam za to. Trebao bi umjesto nas ići netko drugi - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • marijaterezija2 25.06.2014.

    Ček malo zašto bi mi plačali nekom enormne dugove? Zašto su ih napravili za kupovinu igrača.Sto tisuća radnika nije dobilo plaću tko zna kako dugo misli li na njih itko. Ne tvrdim da i oni nisu zavrijedili plaće ali minimalac jer su pod stečajem. Neka počnu od početka sa našom mladošču a ne se bahatiti kupnjom igrača za koje nemaju love

  • melidony 19.06.2014.

    Kao da je Cibona osamdesetih plivala u novcu! Bila je nošena entuzijazmom Novosela i svih igrača,Dražena Petrovića i Zagrepčana i cijele Hrvatske! Ovo je sramotno i jadno i šamar za hrvatsku košarku kojoj je napokon krenula i kao nema se novca a svakodnevno vidimo na što se sve novac baca!

  • melidony 19.06.2014.

    Danas, na terasi jednog caffea na Knežiji, prolaznici su vidjeli Darija Šarića sa prijateljima, svi tužni i zamišljeni...Pitamo se zašto?

Komentiraj...
Vidi sve komentare