To je to što me zanima!

Cibona pronašla centra: U Zagreb stiže Jared Homan

Nakon odlaska Damira Markote Cibona je dugo tražila novog igrača pod košem. Pronašli su ga u Amerikancu koji je lani igrao za poljski Slask
Vidi originalni članak

Earl Calloway dugo je bio jedini stranac u ovosezonskoj Ciboni. A onda je Perasović shvatio da mu fali širine, pa je doveo Rawlea Marshalla. Malo potom, ništa nije shvatio (kao i obično) Damir Markota, pa je trebalo naći i rješenje pod košem. Kako baš i nema kvalitetnih domaćih centara na tržištu, izbor je pao na centra iz SAD-a Jacksona Vromana. No taj je tip navodno tražio čak pola milijuna dolara za sezonu, a to je ipak malo previše. I na kraju je struka Cibone odličila dovesti Jareda Homana, koji je puno jeftiniji.
Riječ je o 25-godišnjem košarkašu koji je završio Iowa State, a pod Toranj stiže nakon solidne sezone u poljskom Slasku. Ovaj 208 cm visoki bijeli Amerikanac u Uleb kupu je prošle sezone zabijao 11 koševa i imao 6,3 skoka u prosjeku. Brojke nisu impresivne, ali nisu ni loše. Uostalom, Homan je pristao igrati 'na žeton'. Ukoliko u idućih mjesec dana ne uspije dokazati da je pojačanje, Cibona će bez većih problema moći raskinuti ugovor. I potražiti novog igrača.
Iz kombinacija je definitivno otpao Vroman, koji je na korak do Maccabija, kao i Slovenac Goran Jurak, kojeg su kuloari također spominjali kao moguće pojačanje. Jurak bi 300.000 dolara godišnje, a toliko ipak ne vrijedi.
Jared Homan bi u Zagreb trebao doći možda već u četvrtak, a bude li doista tako zaigrat će protiv Budućnosti u subotu. Što bi Perasoviću puno pomoglo, budući da će je Prkačin ozlijeđen.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare