To je to što me zanima!

Cibona prosula +15, Boatright joj utrpao 17 u drugom dijelu

Košarkaši Cedevite u prvoj su finalnoj utakmici PH u Draženovu domu pobijedili Cibonu 79-73. U posljednjih pet minuta susreta napravili su odlučujuću seriju 19-3
Vidi originalni članak

Cedeviti su nedostajali James, Babić, Shurna i Arapović, promašili su 10 slobodnih bacanja, a tijekom utakmice gubili su i s 15 koševa razlike, deset četiri i pol minute prije kraja, no i takvi su pobijedili 79-73 i poveli s 1-0 u finalnoj seriji.

- Pokazali smo da smo čvrsti, otporni. Dvaput se vraćati nakon više od 10 koševa zaostatka je velika stvar - rekao je Boatright.

A Amerikanac je bio 'match winner' za Cedevitu. U prvom poluvremenu nije ga bilo nigdje, izgledao je kao igrač, koji je zalutao na parket. No drugi dio... Čudo jedno... Utrpao je svih svojih 17 koševa, a u obrani je izluđivao košarkaše Cibone. Ukrao im je čak sedam lopti.

- Da nisu imali Boatwrighta mi bismo ovo lako dobili - istaknuo je Cibonin igrač Petar Marić.

A Amerikanac je u posljednjih šest tjedana odigrao samo 20 minuta protiv Zvezde te je još odradio dva treninga. No pokazao je da je igrač za velike stvari.

U Ciboni mogu žaliti da su prosuli baš sve dobro što su radili 35 minuta. Bili su u vodstvu 70-60, no onda su stali, a Cedevita ih je zonom uništila te serijom 3-19 zaključila utakmicu.

-  Iskreno, sretno smo dobili utakmicu. Rezultat je jedino čime sam zadovoljan. Znali smo ipak da Cibona ne može držati cijelu utakmicu jak ritam, a u posljednjih pet minuta su strašno pali. Mi smo to samo iskoristili. Zona? Da, izneredili smo ih, oni su se prestali kretati te su akcije pokušavali rješavati driblingom - istaknuo je trener Cedevite Veljko Mršić.

Odličnu rolu u Cedeviti imao je i Filip Krušlin, koji je prethodna tri finala nosio Cibonin dres.

- Zaista smo iščupali ovu pobjedu, ne znam kako samo se dvaput izvukli iz velikog minusa - priznao je Krušlin.

Trener Cibone Damir Mulaomerović sjajno je taktički pripremio momčad, dobar dio utakmice držao je Cedevitu u šahu, no sve je palo u vodu u tih posljednjih pet minuta.

- U konačnici se pokazalo koliko im znači Boatright. I kad je promašivao šuteve vidjelo se da će on biti ključ - rekao je Mula, koji u završnici posebno nije bio zadovoljan igrom Reynoldsa.

- Cedevita je igrala zonu, a on je previše držao loptu. Kad smo igrali brzo onda smo i igrali jako dobro - istaknuo je trener Cibone.

Druga utakmica igra se u subotu u Domu sportova.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Armin van Buuren 18.05.2017.

    Taman gledajući utakmicu,pomislim kako ta Cibona kada god se spominje neki raspad pa čak i gašenje kluba proigra(2014. kada se isto vrtila priča o raspadau,osvojili su ABA ligu) i onda se dogodi ovaj po drugi put na utakmici raspad,zbilja tako olako propustiti takvu prednost...šta reći.Ako danas nisu uspjeli ovo sve pretočiti u pobjedu,loša trica Cedevite kao i sve ove ozljede,sumnjam da mogu doći do pozitive u subotu,a i teško da će Žorić moći ponoviti sve ovo šta je radio danas,baš se borio za svaku loptu i skok,a i u napadu je bio jako dobar.Ja se ipak nadam da će se malo zakomplicirati ovo finale premda kao što sam napisao biti će teško kada već nisu iskoristili ovo šta im se danas nudilo.

  • mesuney1 17.05.2017.

    Šta reći na kraju nego zaslužena pobjeda Cedevite. Na kraju su pokazali jednostavno veću želju za pobjedom. Bez Babića, Arapovića, Shurne i Jamesa i sa polovnim Boatrightom i Tomasom ja sam ocekivao pobjedu Cibone, ali eto kada je bilo najpotrebnije ukazao se Kruslin i u napadu i u obrani, Tomas dao svoj dio u obrani, a Boatright pogodio neke teske suteve iako kazem ovaj Boatright je bio na 50% svojih mogucnosti, najbolje se to vidjelo kod slobodnih bacanja, mislim da je na kraju imao 4 promasena, a cijele sezone je imao mozda ukupno sigurno manje od 10 promasenih sa prosjekom oko 90%, ali eto i takav je zabio 17 koseva.

  • Luka123456 17.05.2017.

    Boatright nije dugo igrao normalno da mu je trebalo vremena da uhvati ritam Cdevitu nije spasila samo zonska obrama i Boatrigt već su imali više napadačkih skokova i više ukradenih lopti od Cibone koja je večeras puno zicera promašila To je moje mišljenje

Komentiraj...
Vidi sve komentare