Obavijesti

Sport

Komentari 6

Cibona prosula +15, Boatright joj utrpao 17 u drugom dijelu

Cibona prosula +15, Boatright joj utrpao 17 u drugom dijelu
1

Košarkaši Cedevite u prvoj su finalnoj utakmici PH u Draženovu domu pobijedili Cibonu 79-73. U posljednjih pet minuta susreta napravili su odlučujuću seriju 19-3

VIDEO

Cedeviti su nedostajali James, Babić, Shurna i Arapović, promašili su 10 slobodnih bacanja, a tijekom utakmice gubili su i s 15 koševa razlike, deset četiri i pol minute prije kraja, no i takvi su pobijedili 79-73 i poveli s 1-0 u finalnoj seriji.

- Pokazali smo da smo čvrsti, otporni. Dvaput se vraćati nakon više od 10 koševa zaostatka je velika stvar - rekao je Boatright.

A Amerikanac je bio 'match winner' za Cedevitu. U prvom poluvremenu nije ga bilo nigdje, izgledao je kao igrač, koji je zalutao na parket. No drugi dio... Čudo jedno... Utrpao je svih svojih 17 koševa, a u obrani je izluđivao košarkaše Cibone. Ukrao im je čak sedam lopti.

- Da nisu imali Boatwrighta mi bismo ovo lako dobili - istaknuo je Cibonin igrač Petar Marić.

A Amerikanac je u posljednjih šest tjedana odigrao samo 20 minuta protiv Zvezde te je još odradio dva treninga. No pokazao je da je igrač za velike stvari.

U Ciboni mogu žaliti da su prosuli baš sve dobro što su radili 35 minuta. Bili su u vodstvu 70-60, no onda su stali, a Cedevita ih je zonom uništila te serijom 3-19 zaključila utakmicu.

-  Iskreno, sretno smo dobili utakmicu. Rezultat je jedino čime sam zadovoljan. Znali smo ipak da Cibona ne može držati cijelu utakmicu jak ritam, a u posljednjih pet minuta su strašno pali. Mi smo to samo iskoristili. Zona? Da, izneredili smo ih, oni su se prestali kretati te su akcije pokušavali rješavati driblingom - istaknuo je trener Cedevite Veljko Mršić.

Odličnu rolu u Cedeviti imao je i Filip Krušlin, koji je prethodna tri finala nosio Cibonin dres.

- Zaista smo iščupali ovu pobjedu, ne znam kako samo se dvaput izvukli iz velikog minusa - priznao je Krušlin.

Trener Cibone Damir Mulaomerović sjajno je taktički pripremio momčad, dobar dio utakmice držao je Cedevitu u šahu, no sve je palo u vodu u tih posljednjih pet minuta.

- U konačnici se pokazalo koliko im znači Boatright. I kad je promašivao šuteve vidjelo se da će on biti ključ - rekao je Mula, koji u završnici posebno nije bio zadovoljan igrom Reynoldsa.

- Cedevita je igrala zonu, a on je previše držao loptu. Kad smo igrali brzo onda smo i igrali jako dobro - istaknuo je trener Cibone.

Druga utakmica igra se u subotu u Domu sportova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli