To je to što me zanima!

Cibona u Draženovu domu šokirala moćni Olympiacos

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U susretu 3. kola Eurolige Cibona je u Draženovu domu odigrala senzacionalnu utakmicu i svladala daleko najskuplju momčad u Europi 85-76
Vidi originalni članak

Košarkaši Cibone u potpunosti su uzvratili brojnim gledateljima koji su ih došli bodriti protiv najskuplje momčadi u Europi. U utakmicu protiv Vujčića, Childressa, Papaloukasa i društva krenuli su vrlo hrabro, što im se na kraju isplatilo. Da se u Draženovom domu može desiti nešto veliko Cibosi su najavili već u prvih pet minuta, kad su poveli 12-4. Tad su gosti nekoliko forsiranih akcija iskoristili kako bi se primakli, a do kraja četvrtine napravili su seriju 14-2 za vodstvo 18-14.
No druga četvrtina ogledalo je igre kakvu bi Vukovi stalno trebali prikazivati. Zahvaljujući agresivnoj obrani, dobrom skoku i postotku trice od 50 posto potpuno su razbili sve koncepte trenera Giannakisa, te Olimpiacos ograničili na samo deset koševa u četvrtini. Košem Prkačina na prekrasnu asistenciju Marshalla u 18. minuti poveli su 37-25, a u tim trenucima Djeca Pireja proživljavala su petu minutu bez koša iz igre. Osim rezultata, o premoći Cibone govorio je Vujčićev šut iz igre (1/6), te dekoncentracija Lynna Greera, koji dvaput nije primijetio da istječe napad.
Možda se očekivalo da će Grci u trećoj četvrtini uspjeti povezati konce, no to se do samog finiša te dionice nije dogodilo. Vodstvo 39-28 s poluvremena do 26. minute naraslo je na 59-42, a u međuvremenu su igrači jednog od favorita za osvajanje Eurolige "kupovali banane", promašivali nemoguće, a tranzicija im je bila na nivou poluamaterske momčadi. Kažnjavali su to odlični Calloway tricama, Kus, te Vukušić i Marshall. Potkraj treće četvrtine Olympiacos se serijom 9-2 primaknuo na 61-51 , a "iznad vode" držalo ih je poglavito odlično pogađanje trica (5/5 u 3. čevrtini).
U presudnoj četvrtoj četvrtini Olympiakos je ipak pokazao snagu. Uspjeli su popraviti obranu, Ciboni je stao šut, te im je bilo puno teže probiti obranu Grka. U prvih pet minuta zadnje dionice Cibosi nisu znali do koša iz igre, što su Grci iskoristili da bi se primaknuli na 68-63. Izgledalo je opasno, a tad je povukao kapetan Nikša Prkačin. Prvo je pogodio "na drugi obruč", a nedugo potom nakon ludog napada s tri napadačka skoka uz dodatno bacanje postavio 73-63. Drama se u tim trenucima primicala vrhuncu, obje su momčadi podosta promašivale za dva, no Grke je nenormalno išla trica. Nešto više od minute prije kraja Rozić je položio za 78-69, te su Vukovi tim košem došli do kapitala za pobjedu. Trebalo je izdržati još minutu, tijekom koje je Cibona pokazala znanje i karakter. Uspjeli su izdržati posljednji pritisak jakog Olympiacosa, te sad uživaju usamljeni bez poraza na vrhu skupine A.

PERASOVIĆ: JOŠ NIŠTA NIJE GOTOVO
Odigrali smo vrlo koncentrirano svih 40 minuta, ali nije bilo nimalo lako. Oni su momčad protiv koje je izuzetno teško igrati, pogotovo ako uđeš u njihov mlin. Mi to nismo dopustili, rekao je nakon utakmice trener Cibone Velimir Perasović.
- Start iz snova? Je, ali ništa još nije gotovo, pred nama je još puno utakmica - upozorio je Peras na oprez.

CIBONA - OLYMPIACOS 85-76 (14-18, 25-10, 28-27, 18-21)
CIBONA: Homan 7, Kus 12, Longin, Prkačin 13, Troha 3, Vukušić 9, Andrić, Calloway 19, Kaštropil, Princ 3, Rozić 6, Marshall 13.
OLYMPIACOS: Papaloukas 9, Pelekanos, Childress 8, Vujčić 7, Milošević, Halperin 2, Greer 14, Printezis 11, Erceg 5, Teodosić 5, Schortsanitis 1.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • slavonac 91 07.11.2008.

    bravo majstori,jako dobro al bojim se da opet nepadnu,perasovic je pravi autoritet,sad sve do kraja dobit što se igra kući i super!!

  • god of war 07.11.2008.

    ovo je nejvjerovatna da cibosi ovako igraju..ovo je europski nivo,što je je...samo tako nastavite cibosi...i neka naša košarka zajedno sa odličnim zadrom se napokon pokaže!

  • Bole top 06.11.2008.

    bravo cibosi,ali vujcicu pa odlicno si igrao vidi se da si bio u nba ligi,hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare