To je to što me zanima!

Cibona u Poreču bolja od jakog ruskog Trijumfa

U pripremnoj utakmici u Poreču Vukovi bili bolji od snažne ruske momčadi 76-68. Svi su cibonaši odigrali svoju rolu, a Prkačin se lakše ozljedio
Vidi originalni članak

Zagrebački košarkaši od utorka su u Poreču na pripremnom ciklusu, a već u četvrtak navečer odigrali su prvu utakmicu. Protivnik je bio bogati Trijumf iz moskovske oblasti, a pobjednik - Cibona. Perasovićeva momčad slavila je rezultatom 76-68 (15-18, 15-10, 20-14, 24-27) u utakmici u kojoj je trener ravnopravno raspodijelio minutaže na sve igrače iz kadra.
Posebno je zanimljivo bilo vidjeti na djelu novog Amerikanca Earla Callowaya, koji ne djeluje nimalo loše. Napravio je pet faula, muči ga disciplina u igri, ali izgleda vrlo solidno. Kao i cijela momčad uostalom, pogotovo za ovu fazu priprema. No može Cibona i bolje...
- U ovoj fazi još smo pretvrdi u šutu, preteški u nogama, i zato još ne možemo pokazati svoj maksimum - rekao je povratnik u Cibonu Nikša Prkačin. Sredinom treće četvrtine Prka je sjeo na klupu i više se nije vraćao u igri.
- Opet su me malo uhvatila leđa, pa je bolje bilo odmoriti - kaže.
A nakon ozljede se vratio Damir Markota. S Trijumfom je odigrao prvu utakmicu nakon ozljede na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Ateni. Zbog toga, uostalom, nije ni bio u Pekingu.
- Koljeno je u redu, čini se da će biti sve OK - kratko je na tu temu rekao Šveđo i potom dodao:
- Dobili smo ponajbolju rusku momčad, i to je velika stvar iako su oni igrali bez dva glavna igrača, Krstića i Tuncerija.

CIBONA - TRIJUMF 76-68 (10-18, 27-14, 15-15, 24-20)
CIBONA: Markota 10, Kus 18, Krušlin, Longin 3, Prkačin 5, Troha 2, Rozić 6, Vukušić 10, Andrić 8, Calloway 14, Kaštropil, Zubčić, Princ.
TRIJUMF: Goree 21, Miloserdov 2, Karašev, Sergejev 2, Romanov, Vjalcev 4, Voron, Likhodaj 3, Dmitrijev 4, Panin 3, Aškrabić 13, Toporov 16.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare