To je to što me zanima!

Cico i Matthaeus u užem krugu za izbornika BiH

Lotthar Matthäus i Cico Kranjčar su u užem krugu za preuzimanje reprezentacije BiH. O novom izborniku će se odlučiti najkasnije do 8. siječnja
Vidi originalni članak

Novi izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine trebao bi postati netko od inozemnih stručnjaka, među kojima su i bivši izbornik Hrvatske Zlatko Cico Kranjčar te Lothar Matthäus, prenose u srijedu bosanskohercegovački dnevni listovi.
Dopredsjednik nogometnog saveza BiH (NSBiH) Sulejman Čolaković potvrdio je za Dnevni avaz kako se popis kandidata za dužnost izbornika sveo na četiri imena, nakon što su od natjecanja odustali Meho Kodro, Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević. Sad su u igri, uz Kranjčara i Matthausa, Čeh Jiri Plišek te Vlatko Glavaš.
Legendarni njemački nogometaš je, prema navodima Nezavisnih novina, pristao biti bosanskohercegovački izbornik, i to za mjesečnu plaću od 10.000 konvertibilnih maraka (oko 5000 eura).
- Matthäus nam je napisao kako prihvaća uvjete koje je imao nedavno smijenjeni Fuad Muzurović. Ako on bude naš izbor, za pet minuta ćemo moći napraviti ugovor - izjavio je drugi dopredsjednik NSBiH Bogdan Čeko.
Dodao je kako je Matthausa "ulovio" na konstataciju da će, bude li izabran, "imati veću plaću od predsjednika države.
Napomenuo je kako je Matthäus tražio i dobio jamstva da će za reprezentaciju ponovno igrati skupina najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša koji su bojkotirali nastupe u dresu s državnim grbom nezadovoljni ranijim stanjem u NSBiH, kao i stručnim vodstvom te ranijim izbornicima Blažom Sliškovićem i Fuadom Muzurovićem. O novom izborniku Izvršni odbor NSBiH treba odlučiti do 8. siječnja.Tad bi se trebali dogovoriti termini i raspored utakmica u kvalifikacijama za SP 2010.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare