To je to što me zanima!

'Cijeđenje' na najjače: Yoel ima 6 kg viška 4 dana prije vaganja

U noći sa subote na nedjelju, 7. na 8. ožujka, čeka nas spektakularni UFC 248 na kojem će Yoel Romero (42) izazvati Israela Adesanyu (30) u borbi za titulu srednje kategorije. Naravno, ako uspije skinuti višak kilograma
Vidi originalni članak

Sada sam na oko 90 kilograma. Obično sam na 92 kg u ovom trenutku. Ali sve ovisi...Ovaj put je sve potpuno drugačije. Imam više vremena za trening, to je razlika, branio se Yoel Romero (42) koji bi na vagi trebao imati ravna 84 kilograma, ni grama više jer se radi o borbi za pojas prvaka srednje kategorije.

Po tko zna koji put ista priča s Romerom. 'Božji ratnik' jedan je od fizičkim izgledom najimpresivnijih boraca u UFC-u, ali 42 godine na leđima i srednja kategorije stvaraju mu probleme .Već je prije imao padova na vagi, ali i velikih problema sa skidanjem kilograma zbog kojih su ga ljudi iz njegovog tima znali donositi na vagu kao i odnositi s nje. No, Kubanac ne strahuje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovaj put sam imao vremena za treniranje i spremanje. I zato nema nikakvih izlika. Kada imam vremena za trening, onda nemam problema sa skidanjem kila. Jer zapravo niti ne razmišljam o tome. Samo treniram. Ideja je izgubiti kile tijekom priprema - objasnio je Romero kod Ariela Helwanija na ESPN-u.

Dana White strahuje kako se ne bi ponovila situacija od prošlog vikenda kad je Brazilac Deiveseon Figueiredo (32) pao na vagi prije borbe za pojas u muha kategoriji te nije konkurirao za pojas, a na kraju je pobijedio u borbi protiv Benavideza (35). Bilo je tu problema i sa sunaslovnom borbom između Weili Zhang (30) i Joanne Jędrzejczyk (32) jer je kineska prvakinja zbog epidemije korona virusa imala velikih problema s dolaskom na tlo SAD-a.

A BRANI TITULU UFC prvakinja iz Kine putovala do SAD-a 3 tjedna zbog korone

Bilo kako bilo, ljubitelji slobodne borbe nadaju se kako će se sve dobro završiti jer, prođe li sve po planu, spektakl je zagarantiran u borbi za pojas prvaka srednje kategorije između Israela Adesanye i Yoela Romera. Da, iskusni borci inače skidaju dosta kilograma par dana prije meča, ali s obzirom na renome Romera u tom području, strah čelnika organizacije slobodne borbe svakako je opravdan.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • mješina 03.03.2020.

    Po meni adesanya favorit. Covjek je u kickboxu vjerojatno i teze udarce primo tak ne vjerujem da romero ista moze. I ako ce se romero hrvat mislim da ce gs to bolesno umorit. Izzy odlukom sudaca.

  • lika hrvatska dika 03.03.2020.

    Vamos Cubano!!!

  • danunedelji 03.03.2020.

    Pa zo oni posljednji dan skinu, kada, vruca voda.... odlazi sve. Ne brinite vi novinari!

Komentiraj...
Vidi sve komentare