Obavijesti

Sport

Komentari 3

UFC prvakinja iz Kine putovala do SAD-a 3 tjedna zbog korone

UFC prvakinja iz Kine putovala do SAD-a 3 tjedna zbog korone
1

Weili Zhang (30) je UFC-ova prvakinja u slamka kategoriji koja će 7. ožujka braniti titulu protiv Joanne Jedrzejczyk (32), a na meč je u SAD putovala tri tjedna te kraj trening kampa nije odradila na najvišoj razini

VIDEO

Zvala sam svoju majku kojoj sam rekla da sam uzrujana. Ona mi je odgovorila da se mnogo ljudi u Kini bori s virusom i da ja nisam ta koja bi se trebala žaliti samo zato što sam morala malo putovati. Ti liječnici i medicinske sestre nisu imali vremena spavati i da bih trebala pokazati malo zahvalnosti i prijeći preko ovih nekih poteškoća. Majčine riječi su mi dale mnogo samopouzdanja, rekla je Kineskinja Weili Zhang (30) koje je zbog korona virusa imala problema s putovanjem do SAD-a, ali i pripremama za obranu titule u slamka kategoriji.

Po dolasku u UFC Kineskinja je imala ekspresni uzlet. U oktogon je stigla sa 15 pobjeda iz 16 borbi u karijeri, a u organizaciji Dane Whitea redom je pobjeđivala Taylor, Aguilar i Torres da bi krajem kolovoza prošle godine slomila i Jessicu Andrade te osvojila pojas.  A sad ju čeka borba protiv Poljakinje koja se vraća po ono što joj je oduzela Rose Namajaunas.

Pokretanje videa...

video vijesti 27 02 20 01:16

A mogla bi Joanna imati i svojevrsnu prednost jer je zbog korona virusa koji se počeo širiti iz Kine njezina protivnica imala velike probleme prošla tri tjedna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imala sam 3. veljače sastanak u Pekingu u Veleposlanstvu SAD-a oko vize. Ali rano ujutro 1. veljače sam saznala da su letovi između Kine i SAD-a suspendirani. Dobila sam poruku od svog menadžera koji mi je rekao da se moram maknuti iz Kine istog trenutka. Počela sam se pakirati, uzela sam sve što mi treba i krenula prema aerodromu već u podne. Bila je to ludnica. U tom trenutku sam shvatila da moram napustiti zemlju - objasnila je Kineskinja i dodala: 

- Mislila sam da sanjam. Nisam znala gdje bih opće mogla trenirati, gdje ću ostati. Ali kada su riješeni ti detalji, osjećala sam se malo lakše. Čitavo iskustvo je bilo grozno, kao da sam izbjeglica.

THE CANADIAN PRESS 2018-12-07

Prvo je išla na Tajland, a onda je ubrzo morala za Abu Dhabi. Narušilo je to završetak njezinog trening kampa, ali i svojevrsni mir u pripremama za obranu naslova.

- I to je došlo preko noći. Rekli su mi samo da se moram maknuti i od tamo. I to me rastužilo. Ali shvaćam da se UFC morao pripremiti i morao je imati plan što učiniti. Nakon samo tjedan dana na Tajlandu, otišla sam u Abu Dhabi. Bila sam jako, jako tužna jer nisam znala ništa o toj lokaciju. Bila sam uzrujana i u velikom stresu - zaključila je Weili.

No, pomogla joj je majka koja ju je smirila, a Kineskinja se sad nalazi u SAD-u gdje su u tijeku posljednje pripreme prije UFC-a 248 koji je na rasporedu 7. ožujka, a u naslovnoj borbi se za titulu srednje kategorije bore Israel Adesanya i Yoel Romero.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov