To je to što me zanima!

'Cijeli život sam u Ciboni, a još nikad nisam bio u četvrtfinalu'

STIŽE JUVENTUS Posljednji put Cibona je u četvrtfinalu nekog europskog natjecanja bila još davne 2000. godine. Danas igra protiv Juventusa od 19 sati
Vidi originalni članak

Budući da je od hrvatske samostalnosti uglavnom igrala Kup prvaka, odnosno Euroligu, a kad su počeli financijski problemi, i u slabijim je natjecanjima nanizala 28 poraza, Cibona nije često bila u samoj završnici eurokupova. Danas protiv Juventusa iz Utene u 19 sati igra za četvrtfinale Fibina Europskoga kupa.

- Lijepa je to prilika, koju nitko nije očekivao, budući da smo planirali u tom natjecanju davati priliku mladima - rekao je Cibonin kapetan i “senator” Marin Rozić, koji je u klubu već 12. sezonu.

Budući da je Cibona posljednji put među osam u Europi bila 2000., Roza još nikad nije tako daleko dogurao u Europi.

U međuvremenu je Split igrao četvrtfinale Suprolige (2001.), Zagreb dvaput četvrtfinale EuroChallengea (2008. i 2010.), a Cedevita je 2011. bila treća u Eurokupu.

- Bez obzira na to što se ne radi o Euroligi, ovo je malo čudo i ponosan sam što će naši mladi igrači dobiti novo iskustvo - kaže Cibonin rekorder po broju odigranih utakmica, koji vjeruje da bi njegova momčad mogla čak otići do kraja.

- Uđemo li u četvrtfinale, na korak smo do Final Foura, koji bi se mogao igrati u Zagrebu. Predispozicije za lijepu priču su tu, samo ostaje na nama da dobijemo još 5-6 utakmica - nasmijao se Rozić

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Judita👥 02.03.2016.

    da , on mi je ok.stvarno nije nikuda otišao , vjeran ostao.sada je li to jer ga nisu zvali u ostale klubove ili?uglavnom simpa momak i dobar igrač.daje sve od sebe:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare