To je to što me zanima!

Cikatić se borio u Beogradu '90: Arkan 'odlučio' da je neriješeno, sudac mu u ratu bio desna ruka

Branko Cikatić se u listopadu 1990. borio u Beogradu protiv, tad borca u usponu, Samira Usenagića. U publici je bio ratni zločinac Željko 'Arkan' Ražnatović, ali 'Tigar' je bez straha otišao u Srbiju
Vidi originalni članak

Bilo je to više od borbe, a Branko 'Tigar' Cikatić želio je pokazati da se ne boji. Prihvatio je meč protiv Samira Usenagića u full contactu, a pravila su se mijenjala sve do prije meča. Prste je u tome imao i ratni zločinac Željko Ražnatović 'Arkan' koji je, prema riječima pokojnog Branka, radio sve kako bi na tom meču došlo do nereda. 

POGLEDAJTE VIDEO: Cikatić protiv Usenagića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
(op. a. zbog problema sa snimkom donosimo vam prve četiri runde)

Protivnik ga je već u prvoj rundi udario glavom što je nedopušteno u full contactu te je Cikatiću pukla arkada, ali sudac Borislav Pelević odlučio je da meč ide dalje. Kasnije je taj sudac postao desna ruka zločincu Arkanu u njegovim 'tigrovima'. 

- Kad smo kasnije pogledali snimku, vidjeli smo da je to bila borba koja je završila neriješeno. A tko je bolji, Branko Cikatić je prvak svijeta i pravi šampion te bi o tome bilo nezahvalno govoriti jer sam ja na početku karijere - rekao je nakon borbe protivnik 'Tigra' Samir Usenagić.

EKSKLUZIVAN VIDEO Noć šampiona u Zagrebu '91: 'Hrvatski tigar' opakim desnim krošeom unakazio Francuza

Bilo je to samo godinu dana prije nego što je krenula agresija na Hrvatsku, a Cikatić je htio pokazati da se ne boji te je prihvaćao sve uvjete. Jedan sudac iz Splita dao je više bodova Cikatiću, sudac iz Srbije dao je više bodova Usenagiću, a treći je sudac odlučio kako se radi o remiju te je na kraju tako i završilo.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • miljac mimi 06.12.2020.

    I mene su poslali na sluzenje JNA 1991 u lipnju pa kaj sada sda bi i meni trebali dat stn j molim vas.

  • jeep frik 05.12.2020.

    Branko je odboksao meč s pola snage!

  • kajbum 05.12.2020.

    Nijedan srbin nije smijo u ring sa cikaticem pa nasli muslimana. Alo mre da im ga nije zao

Komentiraj...
Vidi sve komentare