To je to što me zanima!

Čilić je deklasirao veterana u zadnjem meču u Parizu, izborio Medvjedeva i govorio francuski

Marin Čilić izdominirao je "crnu mačku" svoje karijere Francuza Gillesa Simona s uvjerljivih 3-0 u setovima nakon manje od dva sata igre. Izborio je osminu finala Roland Garrosa i meč protiv drugog tenisača svijeta
Vidi originalni članak

Jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji Marin Čilić imao je privilegij biti posljednji suparnik Gillesu Simonu na Roland Garrosu. Pomeo je domaćeg predstavnika 6-0, 6-3 i 6-2 u meču trećeg kola pariškog Grand Slama.

ŠTETA Kraj za Mektića i Pavića: Ispali u osmini finala Roland Garrosa

Marin je u prvom setu igrao kao navijen. Francuski veteran nije znao što ga je snašlo. Hrvatski tenisač ostavio ga je bez gema i bez winnera dok je sam zabio njih 14. Jedine poteškoće koje je imao su bile u trećem gemu kad mu je trebao "deuce" da ga uzme. Iskoristio je tri break-lopte od mogućih pet, dok Simon nije imao nijednu šansu.

USRED PARIZA Argentinski tenisač ispao s Roland Garrosa pa ga uhitili!?

U drugom setu Francuz pruža puno bolji otvor, no nije mu se isplatio. Nakon prvog gema uslijedila je izmjena od tri breaka u nizu, a zanimljivo je da je tek na otvaranju trećeg gema Simon zabio prvi winner. Na 4-1 Čilić radi još jedan break, da bi ponovno svoj servis izgubio, ali na 5-3 osvaja servis-gem i povećava prednost na 2-0 u setovima.

MEDVJEDEV ODJURIO U OSMINU Drugi na svijetu pomeo Srbina Kecmanovića, možda čeka Čilića

U trećem setu Simon je ponovno upao u probleme na servisu. Nakon dva "deucea" izborio je prvi gem, ali na drugom Čilić je izborio dvije break-lopte od čega je drugu i iskoristio, a na 2-4 Međugorac radi još jedan break bez izgubljenog poena i potvrđuje ga za uvjerljivo slavlje nakon manje od dva sata igre te međusobni omjer smanjio na 2-6.  

- Pitao sam Gillesa u svlačionici je li mu ovo zadnji turnir. Kad mi je rekao da će nastaviti igrati, laknulo mi je. Obojica smo veterani na touru, svi naši mečevi išli su u tri ili pet setova i Gilles zaslužuje potporu. Nevjerojatan je prvak, ima sjajan skor nakon gubitka prvog seta - rekao je Čilić i dobio ovacije Philippe Chatriera.

- Zadovoljstvo mi je igrati ovdje, dan za danom atmosfera je nevjerojatna. Publika je ovdje teniska, poštuje igrače. Žao mi je zbog Gillesa - dodao je Marin na francuskom.

U osmini finala čeka ga drugi nositelj, Rus Daniil Medvjedev koji je s 3-0 svladao Srbina Miomira Kecmanovića.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • T'jt-šmznm 30.05.2022.

    Ajde nek je i čilić opet proigro taj tenis...

  • ivana213 28.05.2022.

    svaka cast cilicu a protiv Mede sta bude

  • Ivan Masic 28.05.2022.

    Kao sto sam i rekao, Cila ima solidan zdrijeb do Mede. Ispunio je moja ocekivanja, sa Medvedevom se da igrati na zemlji! Idemo Cila 🇭🇷💪🏻

Komentiraj...
Vidi sve komentare