To je to što me zanima!

Čilić je na 11., Karlović na 30., a Ćorić na 40. mjestu ATP-a

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić skočio je za jedno mjesto na novoj ATP ljestvici te je trenutno 11. tenisač svijeta. Ivo Karlović je na 30., a Borna Ćorić je ostao na 40. mjestu
Vidi originalni članak

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić skočio je za jedno mjesto na novoj ATP ljestvici te je trenutno 11. tenisač svijeta. Ivo Karlović, nakon što je prošli tjedan stigao do polufinala turnira u Istanbulu, također je zabilježio napredak od jednog mjesta i sada je 30. igrač svijeta.

Borna Ćorić, koji je na turniru u Estorilu zaustavljen u četvrtfinalu, ostao je na 40. mjestu, a Ivan Dodig je pao dva mjesta i sada je 77. tenisač svijeta. Franko Škugor je pao čak 27 mjesta i sada je na 172. mjestu. Na vrhu nema promjena, i dalje uvjerljivo vodi Novak Đoković, dok TOP 3 zatvaraju Andy Murray i Roger Federer.

Najbolja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni napredovala je jedno mjesto na WTA ljestvici i nalazi se na 74. poziciji. Ana Konjuh je pala jedno mjesto i 78. je tenisačica svijeta, Donna Vekić je ostala na 95. mjestu, a prošlotjednu poziciju, 108., zadržala je Ajla Tomljanović. Petra Martić je pala dva mjesta i sada se nalazi na 140. poziciji.

Vodi Amerikanka Serena Williams, druga je Poljakinja Agnieszka Radwanska, a treća Njemica Angelique Kerber. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Oblivion 03.05.2016.

    Sada tek slijede "izazovi" za Čilića, zapravo samo dva izazova, obraniti 360 bodova u Wimbledonu i 720 u New Yorku. Ostalo je mahom "sitniš" od 90 do 180 bodova kako na kome turniru. Niti je za top 8 a bogme nije niti za 30-to mjesto, ovaj ranking je produkt njegovog izbivanja prvog dijela prošle sezone i malo bodova koje je trebao braniti, kao i dobrog nastupa na US Openu gdje je (ne)očekivano došao do polufinala gdje nije mogao zbog ozlijeđenog gležnja pružiti baš nikakav otpor Đokoviću. Što bi bilo da je mogao igrati posve zdrav 2015. i ovu godinu nećemo saznati, možda bi zaista bio u prvih 8 a možda izvan top 20. Uglavnom, momak vrijedi no iz ovih ili onih razloga njegovu punu kvalitetu smo vidjeli na mahove na svega par turnira. Šteta, jer je mogao biti naš Del Potro, a ispao je malo "bolja" verzija Berdycha.

  • badr hari 03.05.2016.

    koliko su svi loši kada je on 11. Drag mi je ali stvarno mi je smiješno da je 11

  • d90 02.05.2016.

    Ovaj poredak u tenisu mi je vrhunski...frajer ne odigra mjesec dana niti jedan mec i skoci za jedno mjesto :D realno,cile nije igrac niti za top 30,a kamoli za top 10....

Komentiraj...
Vidi sve komentare