To je to što me zanima!

Čilić na Melzera, Dodig na Del Potra, Martić protiv Šafarove

Najbolji svjetski tenisač Roger Federer na startu olimpijskog turnira igrati protiv Kolumbijca Falle, dok će suparnik Novaku Đokoviću biti Talijan Fabio Fognini
Vidi originalni članak

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u 1. kolu Olimpijskih igara u Londonu protiv Austrijanca Jürgena Melzera…

Međugorac je sedam puta dosad igrao protiv trenutno 36. igrača svijeta, a pritom je pet puta pobijedio. Jednom su ovi tenisači igrali međusobno i na travnatoj podlozi na kakvoj će se igrati i na OI (u Wimbledonu). Prije četiri je godine Čilić bio uspješniji na turniru u Queen's Clubu u dva tie-breaka. Ukoliko prođe Melzera, našeg tenisača u 2. kolu očekuje bolji iz dvoboja između Australca Lleytona Hewitta i Ukrajinca Sergija Stahovskog.

Ivan Dodig će u 1. kolu na osmog nositelja, Argentinca Juana Martina del Potra od kojeg je izgubio njihov jedini dosadašnji međusobni dvoboj, lani u Memphisu. Ukoliko ovom prigodom bude uspješniji, u 2. kolu će igrati protiv pobjednika meča između Talijana Andreasa Seppija i Amerikanca Donalda Younga.

Spomenimo i da će najbolji svjetski tenisač Roger Federer na startu olimpijskog turnira igrati protiv Kolumbijca Alejandra Falle, dok će suparnik Novaku Đokoviću biti Talijan Fabio Fognini.

U ženskom dijelu turnira jedina hrvatska predstavnica Petra Martić igrat će u 1. kolu protiv Čehinje Lucie Šafarove, 23. igračice svijeta, od koje je izgubila dva od tri dosadašnja međusobna ogleda. Prođe li dalje, naša najbolja tenisačica će u 2. kolu na bolju iz dvoboja treće igračice svijeta, Ruskinje Marije Šarapove, i Izraelke Shahar Peer.

Na startu turnira parova Marin Čilić i Ivan Dodig će na suprotnoj strani mreže imati Kolumbijce Santiaga Giralda i Juana Sebastiana Cabala.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • IvicaPajk 27.07.2012.

    bilo bi ljepo da prođe čilić i martić...zaslužili su

  • ahead for deleting bit 26.07.2012.

    falla tuče Federera

  • libeluli 26.07.2012.

    Opet loš ždrijeb, ali ništa ne znači...samo ako Petra bude vrištala jače Marija je OUT

Komentiraj...
Vidi sve komentare