To je to što me zanima!

Čilić nakon velike borbe slavio protiv Fritza i osvojio naslov!

U svom trećem ovogodišnjem finalu došao je do jubilarnog 20. ATP naslova preko 28. tenisača svijeta. Čilić je prvi i dosad jedini naslov u Sankt Peterburgu osvojio prije točno deset godina
Vidi originalni članak

Hrvatski tenisač Marin Čilić drugi tjedan zaredom stigao je do finala na ATP Touru, nakon što je prije tjedan dana bio u završnici turnira u Moskvi, ovoga je tjedna u završnici u Sankt Peterburgu svladao petog nositelja Amerikanca Taylora Fritza s 7-6 (3), 4-6, 6-4. 

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski teniski parovi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi set je Čilić mogao i jednostavnije okončati u svoju korist. Od 2-2 je pobjegao do 5-2, dok je kod 5-3 imao servis za prvi set. No, tada je Amerikancu ponudio šansu i prva dionica se odlučivala u tie-breaku koji je počeo mini-breakom američkog tenisača. No, to je bilo sve što je Fritz napravio u završnici prvog seta, tie-break je Čilić nadmoćno dobio sa 7-3.

U drugom setu Čilić je dva puta dolazio do prednosti breaka. Odmah na startu i kod 2-2, ali u oba slučaja Fritz je odmah u idućem gemu brisao zaostatak, a kod vodstva 5-4 Amerikanac je iskoristio prvu set loptu za 1-1.

U trećem setu Fritz je napravio break za 3-1, ali ga je Čilić odmah vratio. U nastavku ključnog seta Fritz je stalno prijetio i bio milimetrima blizu novog breaka i potvrde pobjede. Ali, Čilić je sve spasio i potom kod 4-4 napravio break kojeg je potvrdio lakim servis gemom za konačnu pobjedu.

U svom trećem ovogodišnjem finalu došao je do jubilarnog 20. ATP naslova preko 28. tenisača svijeta. Čilić je prvi i dosad jedini naslov u Sankt Peterburgu osvojio prije točno deset godina.

U njihovog drugom međusobnom susretu, a ovo mu je druga titula ove godine nakon što je osvojio naslov na ATP turniru u Stuttgartu na zemlji gdje je u finalu sa 7-6, 6-3 poslije sat i 50 minuta igre svladao trećeg nositelja Kanađanina Felixa Augera Aliassimea.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 31.10.2021.

    bravo, cile se preporodio :)

  • ro kaj 31.10.2021.

    Dijeli 42 mjesto svih vremena prema broju osvojenih atp naslova.Na rang listi aktivnih tenisača je na 6-tom mjestu. Ispred njega su samo Federer, Djoković, Nadal, Murray i Del Potro. Bravo Marine na sjajnoj karijeri.

  • S1412 31.10.2021.

    Svaka čast care tako se igra!

Komentiraj...
Vidi sve komentare